Atila: Kışla, spor tesisi veya millet bahçesi olsun

Bornova Belediye önceki dönem Başkanı, Yüksek Mimar Olgun Atila, kadrolaşma çalışmalarını hızla sürdüren www.yeniizmir.com internet Haber...

Bornova Belediye önceki dönem Başkanı, Yüksek Mimar Olgun Atila, kadrolaşma çalışmalarını hızla sürdüren www.yeniizmir.com internet Haber Portalı’nın Alsancak’taki ofisini ziyaret etti. İmtiyaz sahibi Fahrettin Dokak ve yazı işleri ekibiyle sohbet eden CHP’li Atila, Bornova’daki Cemal Gürsel Kışlası’nın İzmir Ticaret Odası’na devrine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in onayıyla kışlanın sanayi sitesi yapılmak üzere tahsisini eleştiren Atila, bizim belediye başkanlığımız zamanında da konu gündemdeydi. Biz o zaman o araziyi Bornova Belediyesi’ne park yapılmak üzere şartlı tahsis edilsin dedik” diye konuştu.

ATİLA’DAN KIŞLA ARAZİSİ İÇİN ÖNERİLER

Bornova’daki askeri kışlanın çok büyük bir arazisi olduğunu da belirten Olgun Atila, orası için 3 proje önerdi. Atila’nın önerdiği projeler şöyle:

1-Eğer o kışla devredilecekse oraya millet bahçesi yapılsın. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce açıkladığı Ege Üniversitesi lojman alanlarının bulunduğu yer millet bahçesi için uygun değil. Yer aranıyorsa işte alan. Orası sadece Bornovalılar’ın değil tüm İzmir’e hizmet verecek bir yaşam alanı olur.

2- Bu tür yerler, askeri alan dışına ancak kamunun yaralanacağı projeler için terk edilir. Ben değil, kanun böyle söylüyor. İZTO’ya devrinde kamu yararı yok. İZTO oraya sanayi sitesi kurmak için talip. Kamu yararı aranıyorsa, buyurun size proje. Oraya tüm İzmir takımlarının istifade edebileceği spor tesisleri yapılsın.

3- Sanayi sitesine ihtiyaç varsa, o zaman 2. Sanayi Sitesi’ni Cemal Gürsel Kışlası’nın bulunduğu alana taşısınlar. Şehrin tam göbeğinde kalan ve çok kıymetli bir yer olan 2. Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alana da büyük kamu yararı sağlayacak, park, bahçe, okul, kreş yapılsın. Alan da yeşillendirilip şehir nefes aldırılsın.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme