Atila Sertel: Benim dayım halkım!

26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel bugün...

26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel bugün Yeni İzmir Gazetesi’ni ziyaret etti ve Aris Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atahan Keçeci’nin TV 9 İzmir programına konuk oldu.

Keçeci’nin sorularını yanıtlayan Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği takdirde halka dokunan ve halkla iç içe bir başkan olacağını, İzmir’deki istihdam problemine yönelik projelerinin olduğunu söyledi.  Sertel, “İzmir’de bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünmeseydim çok başarılı bir çizgi izlenmiş olsaydı başka arayışlara gerek kalmazdı. 8 yıl milletvekilliği yaptım. 8 yıl boyunca Ankara’da İzmir’in hakkı ve hukuku için çarpıştım. İzmir milletvekili olarak İzmir’in hakkını hukukunu her cephede dile getirdim. Dile getirmek de yetmiyor. Çözmek gerekiyor. Birçok gazeteci iktidarla uyumlu olmak için gerçeği yazmıyor. Yerelde de genelde de gerçeği göre göre dile getirmeyen ve uyumlu olalım biz kazanalım bize para gelsin gelir gelsin anlayışı içerisinde hareket eden yapı gazetecilikte bizim gibi değil. Biz gerçeği yazıp gerçeği görmek ve söylemek zorundayız. Gazeteciler muhaliftir, muhalif olmalıdır. Ama muhalif gazeteciyi çok sevmiyorlar. Ben hep gazeteciyle siyasetçiyi örtüştürürüm. Biri eleştirip yapılmasını isteyendir. Diğeri yapandır. Ben bunu belediyede gördüm. Ben gazetecilikten Büyükşehir belediyesine gittim. O tarihte daire başkanı olarak bir şeyleri çözmenin getirdiği mutluluğu da tattım. Yani bir insanın bir kentin bir sorununu çözdüğünde o insanların mutlu olması beni de mutlu ediyor. Bütün arayışım o. Ben o arayışta olan bir insanım. Ben bu kente iz bırakmak istiyorum. Bir iddiam var ve ben anılan bir belediye başkanı olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 “TASARRUFÇU BELEDİYE OLMAK LAZIM”

İzmir’de tarım bölgelerinde özellikle Aziz Kocaoğlu döneminde çok önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Sertel, “Tarlalara giden yollarda bakımlar düzenli ve güzel onarımlar yapıldı. Fakat son dönemde ben 4, 5 yıllık süreçte bununla ilgili çok şikâyet aldım ve alıyorum ne yazık ki. Büyükşehir Belediyesi her taraftaki yollardan, aşınmadan sorumlu ama o bölgedeki belediye başkanları da aynı şekilde sorumlu. Onların gücünün yetmediği noktalarda Büyükşehir’in katkı sağlaması lazım. Bunun yanı sıra çok sayıda köyde parke taşı döşemeleri yapıldığı, yol yapıldığını da biliyorum. Yani yatırımlar yapılıyor bunları da biliyorum ama yetiyor mu tabi ki yetmiyor. Hala sıkıntılı bölgeler var. Merkezi iktidarın yapması gereken yatırımların gelmediğinin tanığıyım. Çünkü İzmir’de yaşayan insanlar namuslu yaşıyorlar. İzmir’deki küçük esnafından tut sanayicisine kadar ve ticaret erbabından borsacısına kadar herkes vergisini düzenli ödüyor. İzmir o kadar meşru ve namuslu yaşayan bir kent ki İZSU faturalarının düzenli ödemesi yüzde 95. Yani 100 kişide 95 kişi su faturalarını düzenli ödüyor. 5’i de su kesildikten sonra borçlanıyor yine de ödüyor. İzmir’de yüzde 55 civarında kaçak su kaybı var ama bu su boruları patladığı için ama kaçak su kullanımı yok. Yani kaçak su faturası İZSU’ ya yüklenmiyor. İzmir’e ayrılan bütçe 44 milyon. Bu devasa bütçe de İzmir’in sorunlarını çözmeye yeter. Tabi tasarrufçu bir belediye olmak lazım” dedi.

“BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

İzmir’de birçok projeyi hayata geçireceğini ve seçimlerde başarılı olacağına inancının tam olduğunu söyleyen Sertel, “Rahmetli Deniz Baykal ile bir esprimiz oldu. Ben Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı seçildiğimde beni ve çalışma arkadaşlarımı makamına davet etti ve dedi ki ‘Atilla nasıl başardın? Anadolu’yu nasıl kazandın? Yani İzmir tamam da Anadolu’da nasıl kendini kanıtladın?’ dedi. Ben de dedim ki ‘Sayın genel başkanım siz sandık koyduğunuzda ben sizi hiç mahcup ettin mi?’ dedim. Sandık konulduğunda üyenin de, halkın da, gazetecilerin de, beni sevdiğini düşünüyorum. Zaten bu sebeple seçiyorlar. Hep öyle geldim. Şimdi emekli milletvekiliyim. Çok şükür halim vaktim yerinde. Hiçbir sıkıntım yok ekonomik anlamda ama bir yola daha çıktık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için ilk adımızı attık. Benim ve benim gibi 8 arkadaşım da o adımı attı İzmir’de. Bu konuda talebimiz yine sandığın konulmasıdır. O sandık konulursa ben başarılı olacağımıza olan inancımı koruyorum” diye konuştu.

Haber

Aydeniz Çalık, Sonerhan Önal, Özay Yılmaz, Serdar Yılmaz, İsmail Atahan Keçeci, Atila Sertel, Deniz Hancı, Ece İçmez, Yağmur Karadağ 

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme