Atila Sertel kimdir?

1956 yılında Eskişehir'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Eskişehir'de tamamladı. İstanbul Fikirtepe Eğitim Enstitüsü Almanca...

Atila Sertel kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1956 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. İstanbul Fikirtepe Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümü’nü kazandı ve sadece bir yıl okuyup hayalindeki meslek olan gazeteciliği yapmak için girdiği üniversite sınavına girdi. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu kazandı. Henüz okul yıllarındayken Milliyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Ardından Güneş, Yeni Asır, Hürriyet gibi farklı gazetelerde muhabir, istihbarat şefi ve haber müdürü görevlerinde bulundu.

1989 yılında dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksek Çakmur’un teklifi üzerine çalıştığı Hürriyet Gazetesi’nden ayrıldı ve İBB Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine başladı. 1991 yılındaki milletvekili önseçimlerine katılmak için çalıştığı belediye birimine istifasını sundu ve SHP’den katıldığı önseçimde ikinci sıradan milletvekili adayı oldu. Barajın yüzde 25, partisinin ise oy oranının yüzde 23,8 olmasından dolayı meclise giremedi. Ardından gazetecilik mesleğine geri döndü ve Ekonomi Gazetesi Gözlem’de Haber Müdürü, Gazete Ege’de Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 1999 yılında CHP’nin milletvekili önseçiminde İzmir 2. bölgeden aday olarak yer alan Atila Sertel, maalesef CHP’nin genelde baraj altında kalması nedeniyle milletvekili seçilemedi.

Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu mezunu olan Atila Sertel, gazeteci eşi Ziynet Sertel ile birlikte 1993 yılında Ati Ajans Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Daha sonra matbaa işine giriş yaparak yayıncılık ve tanıtım konularında hizmet veren şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Atila Sertel, 2000 Haziran’ında Türkiye genelinde yayınlanan Şehir ve Başkan Dergisi’ni aylık olarak medya dünyasına kazandırdı.

Gazeteci-yorumcu olarak da aktif bir kariyere sahip olan Atila Sertel, İzmir TV’de “Fikr-i Firar”, Yeni Asır TV’de “Gazeteciler” programı, TRT INT’de “Memleketten Haber Var” programlarında görev yaptı. Meslektaşı Muzaffer Oktay ile birlikte Yeni Asır TV’de “Gazeteciler” programını hazırlayıp sundu. Ayrıca çeşitli gazetelerde uzun süreli köşe yazarlığı yaptı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçildiği güne kadar yerel yönetim dergisi Şehir Başkan’ı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı 9 Eylül Gazetesi’nin kuruculuğunu ve yazarlığını üstlendi.

Atila Sertel, “Yenigün Yazıları” ve “Silivri İzlenimlerini Aktardığı Bir Gazeteci” isimli iki kitabın yazarıdır. Uzun yıllar boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendikten sonra, 26 Mayıs 2009 tarihinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçildi. Ardından 27 Eylül 2009 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı’na seçilen Atila Sertel, 2012 yılına kadar bu görevleri sürdürdü. İki dönem üst üste Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevlerini üstlenen Sertel, oybirliğiyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı seçildi.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde önseçime katılarak 12 bin 799 oy alarak üçüncü sıraya yerleşti. Ancak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyeliği nedeniyle adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Bu sebeple 25. Dönem parlamentoya giremedi. 1 Kasım 2015 Erken Genel Seçimlerinde ise tekrar 6. sıradan aday gösterilerek, İzmir 2. Bölge’den Meclis’e girmeyi başardı.

Atila Sertel, Gazeteci Ziynet Sertel ile evlidir. Bu birliktelikten Özmen Serdar ve Özgür Mustafa isimli iki oğlu, gelini Özden ve torunu Atila Atlas dünyaya gelmiştir.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme