Avrupa Belediyeleri İklim Zirvesi için Konak'ta

İklim Zirvesi 22-23 Ağustos'ta Konak'ta gerçekleştirilecek.

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 22-23 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan “İklim Zirvesi”, Türkiye ve Avrupa'dan belediyeleri İzmir'de bir araya getirecek. “Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık” (SPACE) projesi kapsamında gerçekleştirilecek zirve, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) çerçevesinde düzenleniyor.

Avrupa Belediyeleri İklim Zirvesi için Konak'ta

İklim Krizi İçin Bir Arada

İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirveye, SPACE Proje Ortakları olan Almanya’dan Hamm Belediyesi, İtalya’dan Saluzzo Belediyesi ve Türkiye’den Sosyal İklim Derneği’nin yanı sıra, Letonya’dan Gulbene, Fransa’dan Nice, İspanya’dan Barselona ve Manresa, Litvanya’dan Vilnius, Slovenya’dan Ljubljana ve Ptuj gibi Avrupa şehirlerinin belediye temsilcileri katılacak. Türkiye’den ise Eskişehir, Nilüfer, Muratpaşa, İstanbul Büyükşehir, Gaziemir, Çiğli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi önemli belediyeler yer alacak.
Zirvede, katılımcı belediyeler iklim kriziyle mücadele konusundaki deneyimlerini ve başarılı uygulamalarını paylaşacak. Bu platform, hem yurtiçi hem de yurtdışından belediyelerin, iklim değişikliğiyle ilgili en iyi uygulamaları ve stratejileri tartışmaları için önemli bir fırsat sunacak.

Başkan Mutlu: “İklim Zirvesi’ni Kentimizde Düzenlemek Onur Verici”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İklim Zirvesi’nin İzmir'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iklim krizinin etkilerinin artık çok daha belirgin bir şekilde hissedildiğini vurguladı. Özellikle İzmir’de ve ülke genelinde yaşanan yangınlar ve su baskını gibi felaketlerin, iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne serdiğini belirten Başkan Mutlu, zirveden çıkacak sonuçların iklimle mücadelede yol gösterici olacağını ifade etti.
Mutlu, “Ne yazık ki, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde yangınlarla boğuştuğumuz günler geçiriyoruz. Bunun yanı sıra, son birkaç ay içinde yaşadığımız şiddetli yağışlar ve su baskınları, iklim krizinin etkilerini yadsıyamayacağımızı gösterdi. Konak Belediyesi olarak, böylesine değerli bir projeye ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu çerçevede projenin önemli çıktılarının alınacağı ‘İklim Zirvesi’ni kentimizde düzenleme onurunu yaşıyoruz. Başta SPACE Proje Ortakları olan Hamm ve Saluzzo Belediyeleri ile Sosyal İklim Derneği olmak üzere, Avrupa şehirlerinden ve ülkemizden zirvede yer alacak tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum. Ortak akıl ile mücadelemizi daha verimli ve etkin hale getireceğiz,” dedi.

 

Bakmadan Geçme