Avrupa Hareketlilik Haftası başladı

Çiğli Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası'nı bu yıl zengin bir programla kutluyor.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Çiğli Belediyesi olarak, daha yaşanabilir, sağlıklı ve çevreye duyarlı bir kent planlama hedefimiz doğrultusunda, bu önemli etkinliğe katkıda bulunmaktan dolayı mutluyum” dedi.

2024 Teması

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması ile gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Çiğli’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler arasında ‘Trafiksiz Gün Etkinliği’ öne çıkıyor; bu etkinlik sayesinde şehir içi dolaşım teşvik edilecek. Ayrıca, 16-20 Eylül tarihleri arasında ilçe genelinde kurulacak bisiklet tamir istasyonları ile Çiğlililer, spor ve hareket ile iç içe olmaya teşvik edilecek.

Etkinlik Programı

Avrupa Hareketlilik Haftası başladı

Çiğli Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikler hafta boyunca devam edecek. Açılış etkinliği, 16 Eylül akşamı Atatürk Spor Salonu’nda saat 20.00’de gerçekleştirilecek ve zumba kursiyerlerinin katılımı ile yapılacak. 18 Eylül Çarşamba günü, sabah 07.30’da Sasalı Kent Ormanı’nda doğa yürüyüşü düzenlenecek. Doğaseverler için Atatürk Spor Salonu önünden servis kaldırılacak.

20 Eylül Cuma günü, Kaklıç Mahallesi 10324 Sokak trafiğe kapatılarak ‘Trafiksiz Gün Etkinliği’ gerçekleştirilecek. Aynı gün, 14.30-16.00 saatleri arasında çocuklar için minyatür kale futbol maçı, halat çekme yarışması, scooter yarışı, bisiklet yarışı ve survivor parkuru düzenlenecek. Çocuklar, festival havasında bir gün geçirecek.

“Daha Yaşanabilir Bir Çiğli İçin Adım Atalım”

Avrupa Hareketlilik Haftası’nı büyük bir heyecan ve coşkuyla karşıladıklarını belirten Başkan Yıldız, “Çiğli Belediyesi olarak, daha yaşanabilir, sağlıklı ve çevreye duyarlı bir kent yaratma hedefimiz doğrultusunda, bu önemli etkinliğe katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ teması ve ‘Şehri Beraber Yaşayalım’ sloganı ile sizleri şehrimizin güzelliklerini yürüyerek veya bisikletle keşfetmeye davet ediyorum. Hareketliliğin sadece fiziksel sağlığımıza değil, ruhsal ve sosyal sağlığımıza da olumlu etkileri olduğunu unutmamalıyız. Daha az araç kullanımı, daha temiz hava ve daha az gürültü kirliliği demektir. Bu da hepimizin yaşam kalitesini artıracaktır. Tüm vatandaşlarımızı Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklere bekliyoruz. Gelin, hep birlikte daha sağlıklı, temiz ve yaşanabilir bir Çiğli için adım atalım” dedi.


 

Bakmadan Geçme