Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Avrupa Haraketlilik Haftası çeşitli etkinliklerle Manisa'da kutlanacak.

Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, Manisa’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 19 Eylül Perşembe günü başlayacak olan haftanın etkinlikleri, 22 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Tema ve Amaç

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

2024 yılı için belirlenen “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması, sosyal eşitliği artırmayı, yol güvenliğini güçlendirmeyi, gürültü kirliliğini azaltmayı ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. Bu tema kapsamında, şehirlerde vatandaşların beklentilerini karşılamaya yönelik çeşitli etkinlikler planlanıyor.

Manisa’daki Etkinlikler

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

19 Eylül Perşembe: Avrupa Hareketlilik Haftası’nın ilk etkinliği, “Çevre Dostu İletişim Eğitimi” olacak. Atatürk Gençlik Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak olan eğitim, çevre bilincini artırmayı amaçlıyor.

20 Eylül Cuma: Manisalılar, bisikletleriyle 7. Kitap Fuarı’nın açılışına katılacak. Etkinlik kapsamında, Lale Meydanı’nda toplanan katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Ingolstadt Bulvarı, Sürmene Caddesi ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı güzergâhını takip ederek Atatürk Kent Parkı’na ulaşacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de bisikletiyle bu etkinliğe katılacak.

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

20 Eylül Cuma, saat 15.30: Atatürk Kent Parkı’nda çocuklar için geleneksel oyunlar düzenlenecek. “Yağ satarım bal satarım,” “yakan top,” “halat çekme,” “ip atlama,” “çuval yarışı” ve “sek sek” oyunları ile çocuklar keyifli vakit geçirecek.

22 Eylül Pazar: Haftanın kapanış etkinliği olarak, “Arabasız Gün” gerçekleştirilecek. “Çocuklar kitap okuyor, trafik duruyor” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Sürmene Caddesi trafiğe kapatılacak ve cadde üzerinde kitap okuma etkinliği düzenlenecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası, şehirlerde sürdürülebilir hareketliliği teşvik ederken, vatandaşlara daha yaşanabilir ve güvenli kamusal alanlar sunmayı amaçlıyor. Manisa’daki etkinlikler, bu hedefler doğrultusunda çeşitli aktiviteler sunarak kentin hareketlilik kültürüne katkıda bulunacak.

Bakmadan Geçme