• Haberler
  • İzmir
  • Avrupa Hareketlilik Haftası için hazırlıklar tamam

Avrupa Hareketlilik Haftası için hazırlıklar tamam

Buca Avrupa Hareketlilik Haftası'na hazır.  Başkan Görkem Duman pedal çevirecek.

Buca Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım ve çevre bilincini artırmak amacıyla her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşatalım” temasıyla gerçekleştirilecek haftada, çeşitli etkinliklerle kentsel hareketlilik ve çevreci ulaşım konularına dikkat çekilecek.

Katılım Daveti

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, etkinlikler çerçevesinde 20 Eylül Cuma günü Adnan Kahveci Caddesi'nden Hasanağa Bahçesi'ne kadar pedal çevirerek kentsel hareketliliği teşvik edecek. Başkan Duman, sürdürülebilir bir toplum yaratmanın önemine vurgu yaparak, “Sürdürülebilirlik kültürünü kentimizde yerleştirmemiz gerekiyor. Daha yeşil, sağlıklı, güvenli, gürültüsüz, trafiksiz bir şehirde yaşamak için farkındalık oluşturmamız şart. Cuma günü saat 10.00’da Adnan Kahveci Caddesi’nden başlayacak pedal çevirme etkinliğimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Bisikletlerinizi alın, gelin ve şehri birlikte yaşayın” dedi.

Etkinlikler ve Programlar

Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca Buca Belediyesi, çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 19 Eylül Perşembe günü Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki Çınar Anaokulu önünde saat 10.00’da çocuklara yönelik sokak oyunları ve dans gösterisi gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 12.30’da Hasanağa Bahçesi’nde nefes meditasyonu ve yoga etkinlikleri yapılacak.

20 Eylül Cuma günü düzenlenecek pedal çevirme etkinliğinde, Başkan Görkem Duman’ın katılımıyla Adnan Kahveci Caddesi'nden Hasanağa Bahçesi'ne kadar bisiklet turu gerçekleştirilecek. Etkinlik boyunca Hasanağa Bahçesi’nde, sağlıklı gıda temasıyla Üretici Pazarı kurulacak. Bucalı üreticilerin emekleriyle ürettikleri sağlıklı sebzeler ve el emeği ürünler tüketicilere sunulacak. Ayrıca, Hasanağa Bahçesi’nde saat 10.00’da zumba, pilates, taekwondo ve tenis etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, çevreci ulaşım ve kentsel hareketliliği teşvik etmeyi amaçlıyor, aynı zamanda Buca’daki toplumsal dayanışmayı ve çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme