‘Avrupa'da kapsayıcı eğitimi teşvik edeceğiz'

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 'Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim ve araştırma ekosisteminin olumlu yansımalarını almayı...

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim ve araştırma ekosisteminin olumlu yansımalarını almayı sürdürüyoruz. Yurtdışından 5 farklı ülkeden araştırmacıların yer aldığı multidisipliner bilim ekibi, Avrupa’da sosyo-ekonomik durumları nedeniyle okuldan erken ayrılan öğrencilerin sayısını azaltmaya yönelik önemli bir araştırmayı yürütüyorlar” diye konuştu.

‘BAŞARIYA KATKI’

Araştırmanın amacı ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin, “Okul Aile İşbirliği projesinin temel amacı, ailelerinin sosyo-ekonomik durumu nedeniyle okuldan erken ayrılan öğrencilerin sayısını azaltmaktır. Proje, öğretmenlerin aktif katılımıyla bütünsel bir okul yaklaşımı tasarlayıp uygulayarak bu öğrencilerin eğitim süreçlerine etkili ebeveyn katılımı sağlamayı ve böylece Avrupa genelinde kapsayıcı eğitimi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Projede planlanan faaliyetler kapsayıcı bir eğitim yaklaşımının uygulanması yoluyla, dezavantajlı öğrencilerin ebeveynlerini çocuklarının eğitimine dâhil edecek bir metodolojinin geliştirilmesini içermektedir. Okul + Aile İşbirliği Projesinin bir diğer amacı da bu projedeki deneyimin gelecekte Avrupa’daki diğer okullara başarılı bir şekilde aktarılması için kapsamlı bir yaklaşımın geliştirilmesidir. Projede, bir yandan ebeveynlerin okul aile işbirliği yoluyla öğrencilerin başarısına katkıda bulunabileceği yollardan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için iyi uygulamalarla desteklenmesi hedeflenirken diğer yandan da bu uygulamalara politika yapıcıların, eğitim paydaşlarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımının da sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme