• Haberler
  • Gündem
  • Avrupa’da önemli satranç başarısı kazandı, göğsümüzü kabarttı

Avrupa’da önemli satranç başarısı kazandı, göğsümüzü kabarttı

yenikiraz.com'dan Semi Tektaş'ın haberine göre Arnavutluk'un Dıraç kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda Bora Savran göğsümüzü...

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre Arnavutluk’un Dıraç kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda Bora Savran göğsümüzü kabartacak bir başarı elde etti. Şampiyonaya 25 ülkeden toplamda 212 sporcu hamle yaparken ülkemizi 26 sporcu temsil etti. Bora Savran şampiyonayı yarım puan fark ile ikinci sırada bitirdi. Türkiye’nin 6 altın, 4 gümüş, 5 bronz madalyayla birinci sırada tamamladığı organizasyonda Gürcistan 8 madalyayla ikinci, Azerbaycan 5 madalyayla üçüncü oldu. Yarıştığı her kulvar ve kategori de birçok başarı elde eden Savran, satranca baba Ramazan Savran’ın yönlendirmesi ile başlıyor. İlerleyen süreçte pandeminin patlak vermesi ile beraber evden profesyonel destekle kendisini geliştiriyor.

YARIM PUAN İLE KAÇIRDI

Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olduğu için üzüldüğünü belirten Savran, “İkinci olanın Milli Marşı okutulmuyor, yarım puan ile kaçırdık, Azerbaycan şampiyon oldu. Âmâ şampiyonaya katılacağımı ilk duyunca çok mutlu oldum” dedi. İlk resmi maçı için katıldığı turnuvada heyecanlanıp çekilen Savran, ilk galibiyetini ise beşincilikle bitirdiği İzmir İl Şampiyonasında alıyor. “Şampiyonaya katılacağını duyunca çok heyecanlandık” diyen Savran Ailesi, “Çok mutlu ve gururluyduk. Bora’nın dereceye gireceğini biliyorduk. Son maça kadar çok güzel yarıştı, çok iyi hamleler yaptı. Son maça kadar birinci olarak geldi. Yarım puan fark ile birincilik şansı gitti bu bizi üzdü, onun dışında çok gururluyduk” diye konuştu.

20’DEN FAZLA MADALYA

Yirmiden fazla madalya ve kupa kazanan Savran’nın bazı önemli başarıları şu şekilde:

Dokuz Yaş Küçükler Satranç Turnuvası Türkiye ikinciliği, Sekiz Yaş Küçükler Satranç Turnuvası Türkiye dördüncülüğü, YediYaş Küçükler Milli Takım Havuzu Şampiyonası, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Dokuz Yaş grubunda Avrupa ikinciliği, İzmir Gençler Açık kategori üçüncülüğü, Manisa Gençler Şampiyona ikinciliği, 2022 Açık Kategori İzmir 8 yaş birinciliği.

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme