• Haberler
  • Asayiş
  • Ayhan Bora Kaplan'dan sanık Fethi Koyuncu' ya ölüm tehdidi 

Ayhan Bora Kaplan'dan sanık Fethi Koyuncu' ya ölüm tehdidi 

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18'i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdü.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18'i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdü. Dava, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Ayhan Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve diğer sanıklar ile avukatlar katıldı.

Mahkeme başkanı, geçtiğimiz duruşmada jandarma tarafından hazırlanan ve Ayhan Bora Kaplan'ın sanık Fethi Koyuncu'yu pazartesi günü nezarethanede ‘Anneni öldürürüm’ diyerek tehdit ettiğini belirten tutanağın dava dosyasına eklendiğini açıkladı. Bu tehditlerin yargılamada önemli bir unsur olarak değerlendirileceği belirtildi.

YAPILAN SAVUNMALAR

Duruşma sırasında, tutuklu sanık Barış Kurt önceki savunmalarını tekrar etti. Kurt, müşteki Erkan Doğan'ı kaçırıp dişlerini söktürdüğü iddialarını yalan olarak nitelendirerek, “Gerçek dışıdır. Erkan Doğan yalan söylüyor. Ben size hiç yalan konuşmadım” dedi. Kurt, iddiaların geçtiği dönemde imzası bulunan polislerin ifadeleriyle ilgili çelişkilere de dikkat çekti. Polislerin ifadelerindeki tutarsızlıkları eleştirerek, bu durumun soruşturmayı yürüten polislerden kaynaklandığını ifade eden sanık Barış Kurt, “Bu polislerin, müdürlerin, komiserlerin insafı yok. Çok beddua ettim. Benim hayatımı bitirdiler. Eğer o polisler tutuklanmasaydı, bunlar bizi diri diri gömeceklerdi. O polisler savcının huzurundaki bu ifadeleri nasıl imzaladılar, bunu sormayacak mıyız. Beni bırakmanız lazım. Vallahi ben boşuna yatıyorum” dedi. 

SANIKLARIN DİĞER BEYANLARI

Tutuklu sanıklardan Mahmut Gökhan Çanga, suçlamaları reddetti ve suçlamalara ilişkin olarak bilirkişi raporuna işaret etti. Çanga, Gökhan Karaca adlı kişinin kendisine eziyet ederek ifade aldığını, Semih Arslan’ın esaret altında olduğu iddialarının da çelişkili olduğunu söyledi. Çanga, tahliye talebinde bulunarak, “Üzerime atılı suçu ben işlemedim. Benim buraya girmeme neden olan şey bilirkişi raporudur. Gökhan Karaca adlı adam dizleriyle üzerime çökerek, ‘Anlat lan' dedi. Eziyet ederek ifade aldılar. Ben evime davet ettim, adam da intihar etmiş. Evde Semih Arslan esaret altında diyorlar, evin her yerinde Semih'in parmak izi var. Esaret altında olan birisinin parmak izinin mutfakta ne işi var? Ben tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme