Ayhan Bora Kaplan davası devam etti 

Ankara'da, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyeliğinden yargılanan 61 sanığın duruşması devam etti.

Ankara'da, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyeliğinden yargılanan 61 sanığın duruşması devam etti. Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ayhan Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Sercan Keleş, Kanber Keskin ve diğer sanıklar ile avukatlar katıldı.

Duruşma başında, mahkeme başkanı sanıkların avukatlarıyla temas etmemeleri için uyarıda bulundu. Bu durum, tutuklu sanık Barış Kurt'un avukatı Sinan Kocaoğlu'nun tepkisine neden oldu ve Kocaoğlu'nun salondan çıkarılmasına karar verildi.

“ÖLDÜRME KASTI YOKTU”

Sanık Sercan Keleş, duruşma sırasında 9. kattan düşerek hayatını kaybeden Semih Arslan’la ilgili açıklamalarda bulundu. Keleş, Semih’in zorla tutulduğuna dair bir bilgiye sahip olmadığını belirterek, “Semih’i biz aşağıya atmış olsak üzerinde ne kıyafet var bilirdim. Semih olay günü balkonda oturuyordu. Bende hava soğuk olmasından ötürü, ‘Semih üşümedin mi içeri girsene’ dedim. Semih’te, ‘Yarın teslim olacağız. Bir daha ne zaman gökyüzü göreceğiz’ cevabını verdi. Semih’i biz evde zorla tutuyor olsak, bize neler yapmazdı. Semih, Mahfuz Tatar’ı ayaklarından vurdu, öldürme kastı yoktu. Benim kanaatimce Semih’in vicdanı Mahfuz Tatar’ın ölmesine dayanamadı. Ben ne Semih’in zorla tutulduğuna şahit oldum, ne de aşağı atılması gibi bir şey oldu. Ben söz konusu örgüte üye olmakla yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“BU POLİS MEMURLARI TOPLADI”

Mahkeme başkanı, Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı Rıdvan Şahin’e söz verdi. Avukat Şahin, polis memurları Murat Çelik ve Şevket Demircan’ı suçlayarak, bu kişilerin müvekkillerinin belgelerini ve dijital materyallerini topladığını ileri sürdü. Şahin, “Murat Çelik, Şevket Demircan ve ekibi buraya gelsin burada yargılansınlar çünkü bizim müvekkillerimizin tüm belgelerini, dijital materyallerini bu polis memurları topladı. Ben bir insana 50 soru sorarım 45’i gereksizdir ama o 5 soruyla yalanını ortaya çıkartırım. Bu polislerin benden daha zeki olduğunu düşünmüyorum. Gelsinler burada bu dosyada birleştirilsin yargılansınlar” diye konuştu.

Bakmadan Geçme