Ayhan Bora Kaplan davası sonuçlandı mı?

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 61 sanığın yargılandığı davada, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 61 sanığın yargılandığı davada, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını açıkladı.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ayhan Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Sercan Keleş ve diğer sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, sanık avukatlarının savunmalarını dinledikten sonra ara karar vereceklerini belirtti.

SAVCININ MÜTALAASI

Cumhuriyet savcısı, Barış Kurt, Kanber Keskin ve Ayhan Bora Kaplan’ın tanık dinlenme taleplerinin reddini, ayrıca 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki polisler dosyasının birleştirilme talebinin reddini talep etti. Tutuklu sanıkların, suçları işlediklerine dair kuvvetli delil bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını istedi. Tutuksuz sanıklar için adli kontrol tedbirlerinin sürdürülmesini talep ederken, bazı sanıklar hakkında yakalama emri infazının beklenmesini önerdi.

MAHKEMENİN KARARI

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut tutukluluk ve tutuksuzluk hallerinin devamına, Erdoğan Kaplan, Serdar Sertçelik, Berke Kırıcı ve Rıdvan Teke hakkında yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verdi. Serdar Sertçelik’in yurtdışından iadesinin beklenmesine ve 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın birleştirilme talebinin reddine hükmedildi. Bir sonraki duruşma tarihi ise 11 Ekim olarak belirlendi.

İDDİANAME VE SUÇLAMALAR

İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında çeşitli suçlardan cezalar isteniyor. Suçlamalar arasında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme", "suç üstlenme" ve "suçluyu kayırma" yer alıyor. Suçlamaların ardından, sanıklara biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet ve 169 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bakmadan Geçme