• Haberler
  • İzmir
  • Ayrancılar Arıtma Tesisine 400 milyonluk yatırım

Ayrancılar Arıtma Tesisine 400 milyonluk yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı'daki Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artırmak için kapsamlı bir projeye imza atıyor. 400 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek bu projeyle, tesisin arıtma kapasitesi üç kat artırılarak günlük 25 bin metreküpe çıkarılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa standartlarındaki arıtma tesisleriyle Türkiye'de lider konumunu koruyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’daki Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırmak için kapsamlı bir projeye imza atıyor. 400 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek bu projeyle, tesisin arıtma kapasitesi üç kat artırılarak günlük 25 bin metreküpe çıkarılacak. Proje tamamlandığında, bölgedeki sanayi kuruluşlarının atık suları da bu tesiste arıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Küçük Menderes Havzası’ndaki kirliliği azaltmak amacıyla bölgede çeşitli atıksu arıtma tesisleri kuruyor. Torbalı Ayrancılar-Yazıbaşı Arıtma Tesisi’nde de kapasite artırma çalışmaları sürüyor. Sanayi kuruluşlarının atık sularının da bu tesise bağlanması kararının ardından, mevcut tesisin kapasitesi üç katına çıkarılacak ve ek bir tesis kurulacak. Şu anda günlük 6 bin 912 metreküplük kapasiteye sahip tesisin, yeni projeyle günlük 25 bin metreküpe ulaşması hedefleniyor.

Ayrancılar-Yazıbaşı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 2009 yılından beri Yazıbaşı, Ayrancılar, Kuşçuburun ve çevresindeki yerleşim alanlarının evsel atık sularını arıtıyor. İZSU Genel Müdürlüğü İşletmeler 2. Bölge Dairesi Başkanlığı’nda görevli inşaat mühendisi Salih Deniz Islakoğlu, "Yıllar içindeki nüfus artışı nedeniyle kapasite artırımına gitme kararı aldık. 2040 yılına kadar öngörülen projede, evsel atık suların yanı sıra endüstriyel atık sular da arıtılacak" şeklinde bilgi verdi.

Bakmadan Geçme