Ayrancılar’daki trafik çilesi büyüyor

Yıllardır çözülemeyen  Ayrancılar'ın trafik sorunu büyümeye devam ediyor. Ayrancılar,  İnönü, ve Fevzi Çakmak Mahallelerinden oluşan Ayrancılar'da özellikle kavşakta her...

Yıllardır çözülemeyen  Ayrancılar’ın trafik sorunu büyümeye devam ediyor. Ayrancılar,  İnönü, ve Fevzi Çakmak Mahallelerinden oluşan Ayrancılar’da özellikle kavşakta her gün onlarca metrelik kuyruk oluşuyor. Özellikle akşam saatlerinde Torbalı, Pancar ve İzmir yönünden gelen araçlar çekilmez bir trafiğe sebep olurken daha önce defalarca kavşak düzenlemesi sözü veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yine tepkilerin hedefine geldi. Kaya son olarak 17 Ekim 2020’de ‘Muhtarlar ve Oda Buluşması’ kapsamında düzenlediği buluşmada, “Torbalı’yı raylı sistemle İzmir’e bağladık. İzmir-Aydın devlet yolunun ihalesi yapıldı, içinde hem Ayrancılar hem de Kemalpaşa kavşak düzenlemesi de var. Yolun hepsi sıcak asfaltla yenilenecek. 150 Trilyonluk bu yatırım da yakın zamanda başlayacak” demişti. Aradan geçen sürede sadece Kemalpaşa Kavşağında düzenleme yapılırken Ayrancılar Kavşağı unutulup gitti.

ÇEKİLMEZ ÇİLE 

Nüfusu hızla artan mahallelerden biri olan Ayrancılar’ın trafik sorunu her geçen gün artıyor. Son yıllarda yapılan yatırımlarla şaha kalkan ve nüfus patlaması yaşanan Ayrancılar bölgesinde artan nüfusa paralel olarak araç sayısı da oldukça arttı. Dar sokaklara sahip Ayrancılar bölgesinde otopark olmamasından dolayı araç sürücüleri zorunlu olarak araçlarını yol kenarlarına park etmek zorunda kalırken Ayrancılar’da trafik çoğu zaman çekilmez bir hal alıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme