• Haberler
  • Genel
  • Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Türk asıllı aktivist neden öldürüldü?

Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Türk asıllı aktivist neden öldürüldü?

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği bir saldırıda Türk asıllı Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hayatını kaybetti. Öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Neden öldürüldü? Detaylar haberimizde...

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği bir saldırıda Türk asıllı Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde işgal karşıtı bir gösteriye gerçek mermiyle müdahalede bulundu. Bu sırada başından vurulan Eygi, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Filistin resmi ajansı WAFAnın haberine göre, Eygi'nin ABD vatandaşlığı da bulunuyordu. Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi'yi hastaneye getirdiklerinde başından ağır bir şekilde vurulmuş olduğunu ve tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Türk asıllı aktivist neden öldürüldü?

ÖLDÜRÜLEN AYŞENUR EZGİ EYGİ KİMDİR?

Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da doğdu. Aktivist olarak, Filistinli çiftçileri koruma kampanyasının bir parçası olarak Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü çalışıyordu. Eygi, İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. Daha önce, 2003 yılında Gazze'nin Refah bölgesinde Rachel Corrie ve 2004 yılında Gazze'de Tom Hurndall da benzer şekilde öldürülmüştü.

Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Türk asıllı aktivist neden öldürüldü?


 

Bakmadan Geçme