• Haberler
  • Genel
  • Ayvalık Belediyesinden stratejik plan toplantısı

Ayvalık Belediyesinden stratejik plan toplantısı

Ayvalık Belediyesi, 2025-2029 dönemini kapsayan Stratejik Plan hazırlık sürecinin toplantısını İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenledi.

Ayvalık Belediyesi, 2025-2029 dönemini kapsayan Stratejik Plan hazırlık sürecinin toplantısını İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenledi. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen paydaş anketlerinin ardından, planlama çalışmalarının ikinci aşaması olan "Öncelikli Paydaşlara Yönelik Konferanslar" serisinin ilki muhtarlarla yapılmıştı. Bu kapsamda, ikinci konferans Ayvalık’ın sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Karasu'nun koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya birçok birlik, vakıf ve dernek temsilcisi katıldı. Toplantıda, Ayvalık’ın gelecekteki stratejik yönelimleri üzerine yedi ana tema belirlendi: Kurumsallaşma ve Yönetişim, Kentsel Altyapı ve Üstyapı Uygulamaları, Sürdürülebilir Tarım ve Turizm Uygulamaları, Kentsel Gelişim ve Dönüşüm, Çevre Koruma ve Çevre Sağlığı, Sosyal Belediyecilik Hizmetleri, Eğitim-Kültür-Sanat ve Spor Uygulamaları.

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ

Her tema için kurulan çalışma masalarında, katılımcılar ilgi alanlarına göre moderatörlerin kolaylaştırıcılığında fikirlerini paylaştı ve katkıda bulundu. Yaklaşık üç saat süren toplantının sonunda elde edilen görüşler ve öneriler, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e sunuldu.

AMAÇ?

Toplantı sonuç raporlarının ve Çalıştay verilerinin analizinin ardından, Ayvalık Belediyesi’nin ilgili müdürlüklerinin performans hedefleri belirlenecek ve belediyenin 2025-2029 stratejik planı oluşturulacak. Bu süreç, Ayvalık’ın gelecekteki gelişim yol haritasını belirlemek ve halkın ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermek amacıyla yürütülüyor.

LEYLA BİLGİ
 
 

Bakmadan Geçme