Ayvalık'ta 'Öğrenci Lokantası' açıldı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in seçim projeleri arasında yer alan ve Türkiye'ye örnek olacak bir sosyal sorumluluk çalışması, 'Öğrenci Lokantası' Ayvalık'ta hizmete açıldı.

Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ve çok sayıda belediye meclis üyesi katıldı.

İlk Gün Büyük İlgi

Ayvalık’ın ilk kent lokantası olan bu proje, öğrencilere yönelik bir sosyal destek uygulaması olarak dikkat çekiyor. İlk günde 400 öğrencinin faydalandığı lokanta, Boğaziçi Oteli’nin alt katında, haftanın beş günü 12.00-13.30 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Lokanta, okulların yoğun olduğu bölgede faaliyet gösteriyor ve her gün öğrencilere 30 Türk Lirası karşılığında, 900-1000 kalori değerinde üç çeşit yemek ve meyve sunuluyor.

"Sosyal Belediyeciliğin En Güzel Örneği"

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, öğrenci lokantasının bulunduğu bölgedeki eğitim kurumlarına dikkat çekerek, "Ayvalık’ta, okullar bölgesi olarak bilinen bu alanda 600 öğrenci eğitim görüyor. CHP’li belediyeler sosyal belediyeciliğin en dokunaklı örneklerini hayata geçiriyor. Bu lokanta da Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilere sağlanan önemli bir hizmet. Veliler de çocuklarının sağlıklı ve uygun fiyatlarla beslenebildiği bu uygulamadan memnun" dedi.

"Bu Proje Türkiye’nin Dört Bir Yanına Yayılmalı"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ise konuşmasında Diyarbakır'da tanık olduğu bir olayı paylaşarak, "Orada, üç çocuğun kaldırımda birlikte yemek yediğini gördüm, ancak sadece ikisi yiyordu, biri onlara bakıyordu. Ayvalık’ta hayata geçirilen bu proje, her çocuğa eşit ve sağlıklı beslenme imkanı sunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde bu uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"İkinci Lokanta Yolda"

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de yaptığı konuşmada, bölgede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi, Sakarya Ortaokulu ve yapımı tamamlanmak üzere olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de bu hizmetten faydalanacağını açıkladı. Başkan Ergin, ilk gün öğrencilerden yemek ücreti alınmadığını belirterek, "Öğrenciler her gün salçalı köfte, orman kebabı, çıtır tavuk, et döner gibi lezzetli yemeklerle buluşacak. Yanında da çeşitli çorbalar, pilavlar ve mutlaka meyve ikramı olacak" dedi.

Başkan Ergin, projeyi genişletmeyi planladıklarını belirterek, Adliye arkasındaki okullar bölgesinde, Meslek Yüksekokulu'na yönelik ikinci bir öğrenci lokantasının da yakında hizmete gireceğini müjdeledi.

Bakmadan Geçme