Babacan: Bugün Bayram Günümüz

Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28....

Babacan: Bugün Bayram Günümüz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi için oy kullanmak üzere Ankara Bilkent’teki Emlak Bankası Ortaokulu’na geldi. Sabahın erken saatlerinde sandığa yüksek katılım gösteren vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Babacan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Seçimler, demokrasilerin bayramıdır. Bugün bayram günümüz. Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini tescil ettiği bir gün” dedi.

21.00’DEN SONRA GENEL BAŞKANLAR İLE BULUŞACAK

Babacan, demokrasinin sadece seçimlerden seçimlere işleyen bir mekanizma olmadığını vurgulayarak, demokrasinin, sivil toplum, meslek örgütleri ve sivil inisiyatiflerle istişare içinde interaktif çalışması gereken bir yönetim sistemi olduğunu ifade etti. Ayrıca, demokrasinin basın özgürlüğü ve vatandaşların haberlere özgürce erişebilmesiyle anlamlı olduğunu belirtti.

Seçim sonuçlarını kendi arkadaşlarıyla takip edeceklerini ve akşam saat 21.00’den sonra cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve genel başkanlarla birlikte takip edeceklerini söyleyen Babacan, Anneler Günü’nü kutlayarak öğlen saatlerinde annesini ziyaret edeceğini belirtti. Son olarak, seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını ve dünyada demokrasi özlemi çeken bütün insanlar için hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme