• Haberler
  • Gündem
  • Babalık davasıyla ortaya çıkan sıra dışı hikaye: 300 milyonluk mirasa ortak oldu

Babalık davasıyla ortaya çıkan sıra dışı hikaye: 300 milyonluk mirasa ortak oldu

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Cemile Yılmaz, lise yıllarında sevgilisi Mustafa Yemen’den 18 yaşında hamile...

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Cemile Yılmaz, lise yıllarında sevgilisi Mustafa Yemen’den 18 yaşında hamile kaldı ancak Yemen’in ailesi evliliklerine karşı çıkınca, Yılmaz, kızı Serpil’i evlendiği Yusuf Yılmaz’ın nüfusuna kaydettirerek büyüttü. Mustafa Yemen, başka bir kadınla evlendi ve trafik polisi olarak görev yaparken, 1990’da babasının cenazesine giderken geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Cemile Yılmaz, gerçeği 3 yıl önce kızı Serpil’e açıkladı. Bunun üzerine avukat Varol Turbay aracılığıyla Ödemiş Aile Mahkemesi’ne başvuran Serpil Yılmaz, babalık davası açtı. Mahkemenin kararıyla Mustafa Yemen’in mezarı açıldı ve DNA testi yapılarak Serpil Yılmaz’ın yüzde 99.9 biyolojik babası olduğu belirlendi.

Nüfus kaydı Mustafa Yemen’e geçirilen Serpil Yılmaz, babasının geriye bıraktığı 30 milyonluk mirasa da ortak oldu. Yaşanan bu sıra dışı hikaye, Yılmaz’ın mutluluğunu arttırdı. Serpil Yılmaz, “Babama bu dünyada kavuşamadım. Bir kere bile sarılamadım ama DNA testi ile kızı olduğunu kanıtladım. Avukatıma teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme