Bahçeli'nin Öcalan açıklaması, istifa getirdi!!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin yaptığı açıklama sonrası, MHP'de istifalar gündeme geldi. Kayseri'de parti üyesi Abdullah Çelebi, MHP üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yaptığı "Teröristbaşı Meclis’te konuşsun" açıklaması, siyaset dünyasında büyük yankı uyandırdı. Bu açıklama sonrası MHP içinde istifa sesleri yükselmeye başladı. Özellikle Kayseri’de MHP eski Belediye Meclis Üyesi ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri eski Şube Başkanı Abdullah Çelebi, Bahçeli’nin sözlerine tepki göstererek, parti üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyuna bildirdi.

ABDULLAH ÇELEBİ’NİN İSTİFA AÇIKLAMASI

Abdullah Çelebi, yaptığı açıklamada, MHP’deki üyeliğini sonlandırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gördüğüm lüzum üzerine Ülkücülüğüm baki kalmak kaydıyla, MHP'deki üyeliğimi bugün itibarıyla sonlandırmış bulunmaktayım. Bir fert olarak vatanım ve Türk milletinin menfaatleri için gücüm yettiğince mücadele edeceğim, ancak bundan sonra hiçbir siyasi partiyle ilişki kurmayı veya üye olmayı düşünmüyorum"

Bahçeli’nin Öcalan çıkışı, partide ve kamuoyunda tepkilere yol açarken, Çelebi’nin istifası da bu tartışmaların önemli bir parçası oldu.

Bakmadan Geçme