• Haberler
  • Gündem
  • Bahçeli’nin Gazze açıklaması sonrası MHP Genel Merkezi’nden yanıt geldi

Bahçeli’nin Gazze açıklaması sonrası MHP Genel Merkezi’nden yanıt geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı ateşkes çağrısı yaparak, 24 saat içinde...

Bahçeli’nin Gazze açıklaması sonrası MHP Genel Merkezi’nden yanıt geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı ateşkes çağrısı yaparak, 24 saat içinde ateşkesin sağlanamaması halinde Türkiye’nin müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu sözler, bazı çevrelerde “Filistin’e Türk askerlerinin gönderilmesine hazırlık” şeklinde yorumlandı. Bugün, MHP Genel Merkezi bu konuda bir açıklama yaparak bu yorumlara yanıt verdi.

Habertürk TV sunucusu Mehmet Akif Ersoy, MHP Genel Merkezi’nden arandığını ve yapılan açıklamayı şu sözlerle aktardı:

“Dün yayında aktardığım noktalara işaret ederek, Sn. Bahçeli’nin;

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Kahire’deki önerileri çerçevesinde Türkiye’nin uluslararası toplumla entegre şekilde sorunun çözümü için katkı sunmaya hazır olduğunu (garantörlük), Gazze’de yaşanan sivil katliamların nefsi müdafaa olarak asla değerlendirilemeyeceğini, ABD’nin sorumsuz davranarak ateşe benzinle gittiğini, acilen ateşkes, barış görüşmeleri ve iki devletli çözüm noktasında inisiyatif alınması gerektiğini, Sn. Cumhurbaşkanı’nın bu yöndeki çabalarının da kuvvetle desteklendiğini ifade ettiler.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme