• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Dönmez açıkladı… Karadeniz gazı hanelere ulaşacak

Bakan Dönmez açıkladı… Karadeniz gazı hanelere ulaşacak

Dönmez, bugün yaptığı açıklamada, Karadeniz gazının hanelere ulaşmasının bir hafta içinde gerçekleşeceğini duyurdu. Dönmez, gazetecilerin sorularını...

Bakan Dönmez açıkladı… Karadeniz gazı hanelere ulaşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dönmez, bugün yaptığı açıklamada, Karadeniz gazının hanelere ulaşmasının bir hafta içinde gerçekleşeceğini duyurdu. Dönmez, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Karadeniz gazının getirdiği avantajlara ve halkın yaşayacağı ekonomik faydalara dikkat çekti.

Dönmez, Karadeniz gazının tüketiciye sağlayacağı katkılar hakkında konuşurken, önemli bir müjdeyi paylaştı. Bakan, 1 ay süreyle devam edecek ücretsiz doğal gaz uygulamasının hayata geçirileceğini ve bu sayede tüketicilere 40 milyar liralık bir katkı sağlanacağını belirtti. Bu uygulama ile vatandaşların faturalarının altında “Bu ayki fatura tutarı devlet tarafından ödenmiştir” ibaresinin yer alacağını ifade etti.

Dönmez, açıklamalarında ayrıca Gabar petrolünün fiyatlara etkisine de değindi. “Gabar petrolü indirim olarak vatandaşa yansıyacak mı?” sorusuna yanıt veren Bakan Dönmez, 2020 yılında ilk keşiflerin yapıldığı dönemde benzer soruların geldiğini hatırlatarak, “Bu işten hem milletimiz hem devletimiz kazançlı çıkacak, yeter ki sahayı üretime alalım” şeklinde konuştu. Şu anda tam anlamıyla üretime geçmediklerini belirten Dönmez, Karadeniz gazının ekonomik olarak hem vatandaşa hem de devlete kazanç sağlayacağını vurguladı.

Dönmez’in açıklamalarının yanı sıra, muhalefet partilerine de göndermelerde bulunduğu görüldü. “Onların birçok taahhütleri var, nükleer güç santralini durduracağız, hatta şimdi yeni ortakları bu kadar baraja ihtiyaç yok diyorlar, rüzgâr santrallerine bile karşı çıkıyorlardı, onların ne yapacağını kestirmek zor. Bizim petrol kuyularımıza da beton bile atabilirler” diyen Dönmez, muhalefetin enerji politikalarını eleştirdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme