• Haberler
  • Siyaset
  • Bakan Ersoy'dan Tunç Soyer'e: Çeşme Projesi'ni sabote etti

Bakan Ersoy'dan Tunç Soyer'e: Çeşme Projesi'ni sabote etti

Çeşme Projesine dair değerlendirmelerde bulunana Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in projeyi sabote ettiğini söyledi.

Sabah Gazetesi'nden Okan Müerrisoğlu’na konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Ege turizmine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Davalar ve rant iddiaları nedeniyle kamuoyunun gündemini sık sıık meşgul eden Çeşme Projesi'nin hayata geçmemesinin nedenini açıklayan Bakan Ersoy, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i de sert bir dille eleştirdi.

"KAPALI KAPILAR ARKASINDA FARKLI KONUŞULDU"

Tunç Soyer'i projeyi sabote etmekle eleştiren Ersoy, "Bugün Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tip turizme ve Türk pazarına endeksli olması. Okullar kapanınca 15 Haziran'da sezon başlıyor, Ağustos'un son haftası herkes çekiliyor. Göreve geldiğimde ilk getirdiğim proje Ege Turizm Merkezleri idi. Çeşme ve Didim Etabı vardı. ‘Lütfen siyasileştirmeyin’ dedim. Projeler siyasileştiriliyor. Peki, ne oluyor? Mahkemeler açılıyor. Bir sürü propaganda yapılıyor. Bilirkişi olumsuz rapor yazıyor. O proje belediyeye de yöre halkına da yük getirmiyordu. Arazinin 98'i kamunundu. Kapalı kapılar arkasında farklı konuşuldu, dışarı çıkınca siyasallaştırıldı. O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) resmen sabote etti. Ama destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti" dedi.

"DİŞİMİZİ SIKMALIYIZ DİYORUM"

Turizmcilere sabır çağrısında bulunana Ersoy, "Hükümetin enflasyonla mücadele ve stabilizasyon çalışması çok önemli. Turizmci arkadaşlarıma ‘dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım’ diyorum. Bunun bir yükü var. Biz turizmciler olarak üstümüze düşen sabrı göstereceğiz. Ondan sonra daha güzel olacak. "Ülke olarak lokasyonumuz hem iyi hem de kötü. Güzellik olarak harika ama krizlere de açık. Kuzeyinde ve güneyinde savaş var. Olası bütün krizlere karşı sektörü bağışık hale getiriyoruz. Bu nasıl oluyor? Destinasyon çeşitliliği ile. En büyük silahımız THY. Bayrağımızın uçtuğu her nokta bizim için hedef destinasyon. THY, 330 noktaya direkt uçuş yapıyor. 330 noktadan da turist getireceğiz" diye konuştu.

"Ülkeye gelecek turistleri belirlerken sadece otelde konaklamayı hedefleyen turistleri değil dışarıda da harcama yapacak turistlere konsantre oluyoruz" diyen Bakan Ersoy, "Konaklama dışı harcaması fazla olan turistlere konsantre oluyoruz. Kişi başı gecelik geliri arttıracağız, nitekim öyle oldu. 2017 sonunda gecelik yabancı turist harcaması 78 dolar. Bu yılki ilk 6 aylık veri 109 dolar. 78 dolardan 109 dolara gelmiş" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme