Bakan Fidan, Amman'a gidecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İİT-AL Gazze Temas Grubu Toplantıları İçin Amman'a gidecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve İsrail-Filistin ihtilafının çözümü amacıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi (AL) Gazze Temas Grubu tarafından düzenlenen toplantılar çerçevesinde 18 Eylül 2024 tarihinde Ürdün'ün başkenti Amman'a hareket edecek.

Toplantıda, Gazze'deki insani kriz ve devam eden soykırımın sona erdirilmesi, İsrail-Filistin ihtilafının çözülmesi ve iki devletli çözümün uygulanması konuları ele alınacak. Ayrıca, Madrid'de kabul edilen bildirinin öngördüğü üzere, Gazze'ye acil ve kesintisiz insani yardımın ulaştırılması ve BM Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) desteklerinin artırılması gibi konular da görüşülecek.

ÜRDÜN KRALI İLE GÖRÜŞECEK Mİ? 

Bakan Fidan’ın, Amman’daki toplantıda Filistin Devleti'nin BM’ye tam üye olmasının ve uluslararası tanınmasının teşvik edilmesi için İsrail ve bu girişime karşı çıkan diğer ülkelere yönelik baskının artırılması gerektiğini vurgulaması bekleniyor. Bakan Fidan’ın, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına daha fazla ülkenin müdahil olması çağrısında bulunması ve Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından kabul edilmesi öngörülüyor.
 
 

Bakmadan Geçme