• Haberler
  • Genel
  • Bakan Fidan: Dördüncü Gazze savaşı çıkacak

Bakan Fidan: Dördüncü Gazze savaşı çıkacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin-İsrail barış müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasıyla ilgili olarak çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bakan...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin-İsrail barış müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasıyla ilgili olarak çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bakan Fidan, “İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız.” ifadelerini kullandı.

Sky News Arabia televizyon kanalına mülakat veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin sorununun çözümü için”iki devletli çözüm” önerisini tekrarladı. Bakan Fidan, “İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız.” dedi.

BAKAN FİDAN’DAN “İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM” ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Suriye ve Irak ile ilişkilerinin yanı sıra İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve ateşkes müzakereleri başta olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmelere dair Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Sky News Arabia televizyon kanalına mülakat verdi.

“İLERİDE DÖRDÜNCÜ GAZZE SAVAŞI ÇIKACAK”

Filistin ve İsrail arasındaki barış müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasıyla ilgili konuşan Fidan, “(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, başka bir ajandası var. Filistin’de ateşkes, Netanyahu’nun politik amaçlarıyla örtüşmüyor. Gerek Amerikalılar, gerek Batılılar da bu konuda hemfikirler.” dedi. Fidan ayrıca, “İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme