Bakan Fidan’dan yoğun diplomasi trafiği!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son dönemde yoğun diplomasi trafiği yürüterek bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi. İşte...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son dönemde yoğun diplomasi trafiği yürüterek bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.

İşte bu görüşmelerden bazıları:

  • İsrail, Belçika ve Macaristanlı mevkidaşları ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında New York’taki Türkevi’nde buluştu. İsrailli mevkidaşı ile gerçekleştirdiği görüşmede, ekonomi, turizm, konsolosluk ve bölgesel gelişmeler gibi konular ele alındı.
  • Daha önce farklı ülkelerden temsilcilerle ve mevkidaşlarıyla da görüşmeler yapan Bakan Fidan, BM Genel Kurulu çerçevesinde diplomasi faaliyetlerini sürdürdü.
  • Türkevi’nde gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na da katılan Bakan Fidan, üye ve gözlemci ülkelerin temsilcilerine hitap etti. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un hediye ettiği Karabağ halısı ile Karaçay Türklerini kabul etti. Başkonsolosluk kapılarının Karaçay Türklerine her daim açık olduğunu vurguladı.
  • Bakan Fidan, BM 78. Genel Kurulu sırasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılabilecek somut adımlar konuşuldu. Ayrıca, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç’in NATO üyeliği ve Karabağ’daki son gelişmeler de ele alındı.
  • Bakan Fidan, New York’ta Astana Platformu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na da katıldı.
  • Son olarak, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ile bir araya gelerek Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri görüştü.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme