• Haberler
  • Genel
  • Bakan Göktaş: 729 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Bakan Göktaş: 729 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Devlet koruması altında yetişen 729 genç, noter huzurunda gerçekleştirilen kura töreni ile kamu kurumlarına yerleştirildi.

Devlet koruması altında yetişen 729 genç, noter huzurunda gerçekleştirilen kura töreni ile kamu kurumlarına yerleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı tören, bakanlığın merkezinde yapıldı. Bakan Göktaş, gençlere yeni görevlerinde başarılar dileyerek, devlet koruması altındaki çocukların potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli tüm imkanların sunulduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, Türkiye genelinde 1,185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesi ile toplamda 14,528 çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyütüldüğünü belirterek, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz 23 milyon çocuğumuzu ülkemizi güçlü kılan önemli bir hazine olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin mimarı olacak çocuklarımızı, huzurlu bir aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, bin 185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde 14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra 168 bin 959 çocuğu ailelerinin yanında ve sosyal çevresinden koparmadan 'Sosyal ve Ekonomik Destek' programıyla takip ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının yanı sıra spor, sanat, teknoloji alanlarında kendilerini geliştirmeleri ve yeteneklerini keşfetmeleri için çocuklarımıza destek oluyoruz. Her birinin başarılı olduklarını ve hayallerini gerçekleştirdiklerini gördükçe bizler de büyük bir mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

TEŞVİK POLİTİKALARI UYGULANIYOR 

Bakan Göktaş, gençlerin sadece kamu sektöründe değil, özel sektörde de istihdam edilebilmeleri için teşvik politikalarının uygulandığını belirtti. Bu kapsamda, özel sektörde çalışan gençlerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin karşılandığını ve bu süreçte toplamda 13,906 özel sektör istihdam teşviki sağlandığını aktardı. 

Bakmadan Geçme