• Haberler
  • Genel
  • Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024' kapsamında gelecek ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile saha çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024" kapsamında gelecek ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile saha çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin küresel bir sorun haline geldiğini ve bu sorunun fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutlarının dikkat çekici bir düzeye ulaştığını vurgulayarak, “Tüm bu boyutlarını göz önünde bulundurarak bu sorunla mücadelemizi ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. Bakanlık olarak şiddet mağduru bireylerin yeniden hayata tutunması için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Göktaş, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü bir şekilde katılabilmesi amacıyla çeşitli destek programları sunduklarını ifade etti. Bakan Göktaş, “Bu çerçevede kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü bir şekilde katılabilmesi için çeşitli destek programları sunuyoruz. Bilimsel bulgular, çok boyutlu karmaşık yapıya sahip bu sorunun çözümü için çok katmanlı, çok faktörlü ve çok taraflı bir yaklaşım gerektiğine işaret ediyor. Bütüncül bir anlayış içerisinde bu faktörlerin her birinin hassasiyetle ele alınması, kadına yönelik şiddetin kök nedenlerinin anlaşılması ve ortadan kaldırılması için elzem. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu kök nedenlerden önemli bir tanesi de ‘bağımlılık’” diye konuştu. 

Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

“VERİ HAZIRLIĞI İÇİN BİR ÇALIŞMA PLANI HAZIRLADIK”

Kadına yönelik şiddetin kök nedenlerinin anlaşılması için çok boyutlu bir yaklaşım gerektiğine işaret eden Göktaş, bağımlılığın bu nedenlerden biri olduğunu dile getirerek, “Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıdan bugüne yürüttüğümüz teknik çalışmalarla resmi verilerin üretimi ve paylaşımına ilişkin bir yol haritası belirledik. Kadına yönelik şiddetle mücadele alanındaki temel idari kayıt verilerinin Resmi İstatistik Programı'na eklenmesi için gerekli girişimleri başlattık. Envanter oluşturma, veri kimliği ve kalitesi ile kapsamlı bir veri hazırlığı için bir çalışma planı hazırladık. Belirlenen yol haritası ve çalışma planı doğrultusunda komitemizin önümüzdeki dönemde sorumluluk alanları kapsamında çalışmalarını titizlikle yürüteceğinden eminiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

“VERİYE DAYALI BİR HİZMET ANLAYIŞI GELİŞTİRECEĞİZ”

“Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi” ve “İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi” adlı projelerin TÜBİTAK ile iş birliği içinde yürütüleceğini söyleyen Göktaş, bu projelerle veriye dayalı hizmet anlayışının geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydederek, “TÜBİTAK ile iş birliği içinde yürüteceğimiz bu iki projeyle kadına yönelik şiddetle mücadelemizi bütüncül bir şekilde ele alarak, veriye dayalı bir hizmet anlayışı geliştireceğiz. Bu iki projeyle aynı zamanda bilimsel bilgiyle harmanlanmış politika ve hizmet üretme noktasında önemli çıktılar elde edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerimiz 15 Kasım’a kadar projelere başvuruda bulunabilecekler” dedi.  

Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

“14 EKİM’DE BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bakan Göktaş, toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine de değinerek, 14 Ekim’de gerçekleştirilecek “Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı”nda, medyada kadın temsilinin güçlendirilmesi ve şiddet konusundaki farkındalığın artırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Toplumsal farkındalığın artırılmasının her zaman önemli bir dönüştürücü güç olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede çeşitli kurumlarla iş birliğimizi güçlendirerek faaliyetlerimizi zenginleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Medyanın dönüştürücü gücünü göz önünde bulundurarak 14 Ekim’de bir toplantı gerçekleştireceğiz. ‘Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı’ ile medyada kadın temsilinin güçlendirilmesi, kullanılan dil ve şiddet konularında farkındalığın arttırılmasını hedefliyoruz” konuşmasını sonlandırdı. 

Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

Bakan Göktaş duyurdu: TÜİK ile proje çalışması! 

Bakmadan Geçme