• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Işıkhan: Gazzelilerin yalnız olmadığını dünyaya ilan etmeye devam edeceğiz

Bakan Işıkhan: Gazzelilerin yalnız olmadığını dünyaya ilan etmeye devam edeceğiz

Bakan Işıkhan, Antalya programları çerçevesinde partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Bakan Işlıkhan, turizmin başkenti,...

Bakan Işıkhan, Antalya programları çerçevesinde partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Bakan Işlıkhan, turizmin başkenti, Akdeniz’in incisi Antalya’ya Bakan olarak ilk gelişi olduğunu kaydederek, tarihin, doğanın, medeniyetlerin yaşayan şahidi Antalya teşkilatıyla bir araya geldiklerini söyledi.
7 Ekim’den bu yana kutsal topraklar, ilk kıblenin zulüm altında ve kana bulandığını dile getiren Bakan Işıkhan, “ Gazze’de bebekler, masum insanlar acımasızca öldürülüyor. Bir devletten ziyade terör örgütü gibi davranan İsrail; ne hastane, ne okul, ne ibadethane, ne aşevi ayrımı yapmadan canlı gördüğü her şeyi yok etmeye devam ediyor. Filistin’de Gazzeli kardeşlerimize karşı bir soykırım gerçekleştiriliyor. Esasında bildiğiniz gibi, bu, bir aylık bir mevzu değil, Filistin bu insanlık dramını 75 yıldır yaşıyor. Ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yıllardır ulusal ve uluslararası tüm mecralarda son derece net ve kararlı bir şekilde bu gerçeği dünyaya haykırıyor. Nitekim Kudüs bizim ezeli ve ebedi davamızdır. Bu sebeple Kudüs zincirlerinden ve işgalci İsrail’in zulmünden kurtulmadığı sürece bir yanımız hep eksik, hep mahzun kalmaya devam edecek. Zulüm devam ettikçe biz de susmayacağız. Biz bin yıldır bu coğrafyada mazlumun ve mağdurun hamisi olmuş bir medeniyetin mirasçıları olarak fırsat bulduğumuz her an ve her ortamda sözümüzü yükseltmeye devam edeceğiz. Kalıcı bir ateşkes sağlanana kadar Filistin rahat bir nefes alana kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın da defaatle dile getirdiği gibi hem insani yardımlarımızı ulaştırma noktasında hem de diplomatik girişimlerimizi sürdürme noktasında kararlıyız. Gazzeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını tüm dünyaya ilan etmeye devam edeceğiz. Biz Türkiye olarak, en kötü barışın dahi savaştan ve kan dökmeden çok daha iyi olduğuna inanan bir millet olarak haktan, adaletten ve barıştan yana tavrımızı ortaya koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme