• Haberler
  • Genel
  • Bakan Nebati: “İktisat Kongresi’ni eski haline getirdik'

Bakan Nebati: “İktisat Kongresi’ni eski haline getirdik'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi açılıştan önce İzmir İktisat Kongresi’nin yenilenen binasına ziyarette bulundu....

Bakan Nebati: “İktisat Kongresi’ni eski haline getirdik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi açılıştan önce İzmir İktisat Kongresi’nin yenilenen binasına ziyarette bulundu. İzmir Valisi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den bina hakkında bilgiler alan Bakan Nebati, “Bugün bu bina, şu anda, aslına uygun bir şekilde önünüzde duruyor. Biz bu toprakların sahibiyiz, bu toprakların sahibi olarak sadece konuşmayız, yaparız, yaptığımız işlerde bu yüzyılın Türkiye’nin Yüzyılı olma idealiyle hareket etme bilincini toplumun her kesimine aşılama gayreti vardır. İnanarak, güvenerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İLK GÜNKİ GİBİ BİZE IŞIK TUTACAK

Geçmiş dönemde yapılan kongrenin enerjisinin yeniden geldiğini söyleyen  Bakan Nebati, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde son 21 yılda elde ettiğimiz bütün kazanımlar bu hedefimize ulaşmamızda bir kaldıraç etkisi yapacaktır. Siyasi bağımsızlıkla birlikte milli ekonomi modelinin ideal olarak ortaya konduğu bu güzel şehirde 100 yıl sonra aynı heyecan ve aynı ruhla bir aradayız. İnanıyorum ki bu Kongre’miz ilki gibi bize ışık tutacak, birliğimizi ve ortak başarı idealimizi güçlendirecek, Türkiye Yüzyılı hedefimize ulaşmada bize yol gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati’nin ardından kürsüde konuşma yapan  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bugünün çok özel ve güzel bir gün. İzmir tarih olarak çok önemli bir şehir. Anadolu coğrafyasının Batı’ya açılan kapısı. Önemli bir liman şehri. İzmir, tarihin hep kritik eşiklerinde de hep önemli bir hadiselere meydan olmuş. Ayrıca İzmir müthiş bir potansiyele sahip ve akademi bilim teknoloji hepsinde bir iddiası olan bir şehir. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Maliye Bakanımızın gerçekleştirdiği büyük desteklerle bu İktisat Kongresi Binası birçok şeye vesile olacak” dedi.(İHA)

K.C.

Bakmadan Geçme