• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Şimşek: Yatırımcı güveni geri geldi, sermaye girişi olacak

Bakan Şimşek: Yatırımcı güveni geri geldi, sermaye girişi olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası İşbirliği Platformu ile Körfez Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Körfez...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası İşbirliği Platformu ile Körfez Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023” etkinliğinde yaptığı sunumda, Türkiye-KİK işbirliği alanları, Türkiye ekonomisinin görünümü ve yatırım fırsatlarına dair bilgiler paylaştı.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin zengin üretim çeşitliliği sayesinde Avrupa ve Orta Asya pazarlarına erişim için kritik bir konumda olduğunu vurgulayarak, Körfez ülkeleri ile karşılıklı tamamlayıcı bir ekonomik ilişki potansiyeli olduğunu ifade etti. Ayrıca, serbest ticaret anlaşmaları gibi yeni işbirliği modellerinin, Körfez ülkelerinin üretim çeşitliliğini artırmasına, karşılıklı ticaret ve yatırımların artmasına katkı sağlayabileceğini belirtti.

“2026’DA ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK”

Bakan Şimşek, Türkiye’deki makroekonomik politikalar ve yapısal reform gündemine de değinerek, Orta Vadeli Program’ın (OVP) makrofinansal istikrarı sağlamak amacıyla hazırlandığını ve uygulanan politikaların Türkiye’ye yatırımcı güvenini geri getirmeye başladığını söyledi. Şimşek, enflasyonla mücadeleyi önceliklendirdiklerini ve para politikasındaki normalleşme sürecini seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımlarıyla desteklediklerini ifade etti.

Gelecek yıllarda dezenflasyon sürecinin başlayacağını ve 2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin disiplinli maliye politikalarıyla bütçe açığı ve kamu borç stokunu azaltmada önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, reformların kararlı bir şekilde uygulanmasıyla daha fazla yatırımcının çekileceğini ve kalıcı makrofinansal istikrara ulaşılacağını söyledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme