Bakan Şimşek’ten yeni fon duyurusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeşil dönüşüm faaliyetlerinin finansmanı için “Türkiye Yeşil Fonu” adında yeni...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeşil dönüşüm faaliyetlerinin finansmanı için “Türkiye Yeşil Fonu” adında yeni bir fon kuracaklarını duyurdu. Şimşek, Dünya Bankası ile yakın işbirliği içinde olduklarını ve Yeşil Finans Projesi kapsamında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ’ye sağlanacak 155 milyon dolarlık kredinin Dünya Bankası tarafından onaylandığını belirtti. Bu projeyle ülkede yeni bir fonun hayata geçirileceğini vurguladı.

YEŞİL FİNANSMAN ARZI VE YATIRIM

Bakan Şimşek, projenin amacının işletmelere yeşil finansman arzı sağlamak, yeşil teknolojilere yatırımı teşvik etmek ve finansal sektörü çeşitlendirmek olduğunu belirtti. Yeni kurulacak Türkiye Yeşil Fonu’nun, yeşil ve yenilikçi dönüşüm firmalarına öz kaynak finansmanı sağlayacağını açıkladı. Fonun, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına tabi olacağını ve Dünya Bankası kredisinin fon için kaynak oluşturacağını aktardı.

Şimşek, Dünya Bankası kredisinin ilerleyen dönemlerde fonun büyüklüğünü artırmak için diğer yatırımcılardan da kaynak sağlamayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, uluslararası kuruluşların Türkiye’ye verdiği önemi vurgulayarak, Dünya Bankası’nın ülkeye 2023 yılında 3,3 milyar dolarla rekor seviyede finansman sağladığını dile getirdi. Şimşek, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye yönelik kaynak tutarını 18 milyar dolardan 35 milyar dolara yükselttiğini ve bu kaynağın kullanımının gelecek 3 yıl içinde gerçekleşeceğini ekledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme