Bakan Şimşek’ten yeni yol haritası!

Bakan Şimşek, açılış konuşmasında “sürdürülebilir yüksek büyüme”deki 3 maddenin “yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünün önceliklendirilmesi”...

Bakan Şimşek, açılış konuşmasında “sürdürülebilir yüksek büyüme”deki 3 maddenin “yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünün önceliklendirilmesi” olduğunu belirtti. Ayrıca, yapısal reformların yol haritasının açıklanacağı tarihi de paylaştı.

Bakan Şimşek, ekonomi politikalarının değerlendirmesini yaparak yeni dönemin en büyük önceliğinin makro finansal istikrarın güçlendirilmesi olduğunu ifade etti. Para politikasında rasyonelleşmeye gidildiğini belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin bütçe dengelerini kriterlere uygun şekilde şekillendirdiğini ve hem mali disiplini tekrar sağladıklarını hem de enflasyonu düşürmek için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Bu çabaları destekleyecek yapısal reformların gündemlerinde olduğunu ve Orta Vadeli Programı’nın (OVP) eylül ayının başında açıklanacağını bildirdi. Bu programın, özel sektör ve kamu sektörü için önemli bir rehber işlevi göreceğini belirtti.

Şimşek, fiyat istikrarının sağlanmasıyla Türkiye’nin daha hızlı büyüyeceğini vurgulayarak geçmişte enflasyonun düşük tutulması sayesinde büyüme performansının arttığını belirtti. Ayrıca, ihracatın önemini vurgulayarak, ihracatı önceliklendirdiklerini ve ihracatçıların finansmana erişim sorununu çözmek için çalıştıklarını ifade etti. İhracat reeskont kredilerinin artırılacağını ve Körfez merkezli finans kuruluşlarının Türkiye’ye önemli imkanlar sunacağını söyledi.

Bakan Şimşek, bu çabaların Türkiye’nin ekonomik büyümesini hızlandırarak gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kapatmasına yardımcı olacağını belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme