• Haberler
  • Asayiş
  • Bakan Tunç: Sorumluların gözünün yaşına bakmayacağız

Bakan Tunç: Sorumluların gözünün yaşına bakmayacağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Konak’ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve onu...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Konak’ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, olayla ilgili bir ön rapor beklendiğini belirterek, “Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

“BU ÇAĞDA BUNUN OLMAMASI LAZIM”

A Haber’de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başsavcının soruşturma başlattığını ve detaylı bir inceleme sürecinin yürütüleceğini aktardı. Olayın üzüntü verici olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Şimdi tabi çok üzüldük. Orada sokaktan geçen vatandaşlarımız akıma kapıldı. Çok üzüldük, bu çağda bunun olmaması lazım. Başsavcımız soruşturma başlattı. Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız” ifadelerini kullandı.

DURUŞMA EKİM AYINDA 

Bakan Tunç, Eylem Tok ve oğlunun iade süreciyle ilgili de bilgi vererek, duruşmanın ekim ayında gerçekleşeceğini duyurdu. Tunç, “Olumlu devam ediyor. İade yargılaması başlamadı henüz. Bizim delillerimiz inandırıcı bulundu ve sürekli savcıyı bilgilendirdik. Kaçtıkları günden itibaren izlerini sürdük. O olaydan sonra hemen kaçmaları, Mısır’a hemen iade için başvurduk. Oradan ABD’ye gittiler. Yargılama süreci biraz sürebilir. Suçluların iadesi duruşması ekim ayında gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme