Bakan Tunç'tan 'cezasızlık algısı' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza adalet sisteminin etkinliğini artıracak düzenlemelerin yolda olduğunu belirterek, cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için denetimli serbestlik uygulamaları ve iyi hal indiriminin durumunun Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde netleşeceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza adalet sisteminin etkinliğini artıracak düzenlemelerin yakın zamanda hayata geçirileceğini açıkladı. TBMM’de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tunç, Yargı Reformu Paketi'nin ceza adaleti sistemini güçlendirmek amacıyla hazırlandığını belirtti.

Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi üzerinde son hazırlıkların yapıldığını ve bu çalışmanın bir yıllık yoğun bir çabanın ürünü olduğunu vurguladı. Yargı camiası ile vatandaşlardan gelen geri bildirimlerin değerlendirildiği reform paketinin, cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik önemli adımlar içereceğini ifade etti. 

“TAHKİM EDECEK DÜZENLEMELER OLACAK”

Bakan Tunç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti: 

"Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlıklarımız son aşamada. Bir yıllık çalışmanın sonucu bu. Bütün taraflarla, yargı camiasıyla, vatandaşlardan gelen görüşler sonrasında oluşturduğumuz Yargı Reform Belgesi. Bunun içerisinde ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da tahkim edecek düzenlemeler olacak. Bahsettiğiniz cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uyuglamaları, iyi hal indiriminin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, bazı suçlar bakımından denetimli serbestliğin olup olmayacağı konusu Yargı Reformu Strateji Belgemizde bir sonuca bağlanacak."

Bakmadan Geçme