• Haberler
  • Siyaset
  • Bakan Tunç'tan Yargı Reformu Strateji Belgesine ilişkin açıklama 

Bakan Tunç'tan Yargı Reformu Strateji Belgesine ilişkin açıklama 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanması sürecinde son aşamaya geldiklerini duyurdu. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanması sürecinde son aşamaya geldiklerini duyurdu. 

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı mensupları, avukatlar, akademisyenler, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katkılarıyla geniş bir katılımla yürütülen çalışmalar sonucunda belgenin şekillendiğini belirtti.

45 GÖRÜŞ İNCELENİYOR

Bakan Tunç, "http://yargireformu.adalet.gov.tr" adresi üzerinden toplumun farklı kesimlerinden gelen 45 bin görüşün titizlikle incelendiğini ifade etti. Bu süreçte büyük bir emeğin sarf edildiğini vurgulayarak, "Büyük bir emeğin ürünü olan Türkiye Yüzyılı'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmasında son aşamaya geldik" dedi.

“SOMUT ADIMLARI ORTAYA KOYACAĞIZ”

Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonuyla hazırladıklarını kaydederek, belgenin içeriği hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Toplumumuzda adalet duygusunu daha da güçlendirecek Yargı Reformu Strateji Belgemizde, adaletin gecikmeksizin tecellisine destek olacak, kamu vicdanında rahatsızlık oluşturan olumsuz durumların önüne geçecek, ceza adalet sisteminin etkinliğini daha da artıracak, hukuk ve idari yargılama süreçlerini sadeleştirecek somut adımları ortaya koyacağız. Belgemizde yer alan hedef ve faaliyetleri birer birer hayata geçirmek için gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde çalışacağız."


 

Bakmadan Geçme