• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Tunç’tan Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Yargıyı hedef alan sorumsuz açıklamalar…

Bakan Tunç’tan Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Yargıyı hedef alan sorumsuz açıklamalar…

Bakan Tunç, “Kemal Kılıçdaroğlu, iddiasına konu ettiği hükümlünün aldığı cezadan mı rahatsız olmuştur? Yoksa yargılama sürecinin...

Bakan Tunç, “Kemal Kılıçdaroğlu, iddiasına konu ettiği hükümlünün aldığı cezadan mı rahatsız olmuştur? Yoksa yargılama sürecinin itiraz aşamasındaki iki karar arasında ‘1-2 saat’ geçmiş olmasına karşın yasa dışı bahis ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından hükümlü şahsın serbest bırakılmamasından mı rahatsız olmuştur?” sorularını yönelten Tunç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu savundu.

Yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu iddia eden Tunç, şunları söyledi; “Yargıyı hedef alan sorumsuz açıklamalar ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışmamaktadır. Bu seviyesiz ve sorumsuz tutumdan bir an önce vazgeçilmelidir. Yargı mensupları her suçla ve suçluyla hukuk içerisinde Anayasa ve kanunlardan aldığı güçle mücadele etmeye devam edecektir. Bağımsız ve tarafsız yargıyı yıpratmak, adalete güveni sarsmak isteyen kötü niyetlilere asla geçit vermeyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme