• Haberler
  • Asayiş
  • Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul'da kuyu-30 operasyonu

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul'da kuyu-30 operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Kuyu-30' operasyonunda, iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyelerinden 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen ‘Kuyu-30’ operasyonunda, iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyelerinden 23 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı. Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde gerçekleştirilen bu operasyonlar sırasında, kasten öldürme, kasten yaralamaya teşebbüs, iş yeri ve ikamet kurşunlanması, rüşvet, tehdit, mala zarar verme gibi suçlardan 23 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

EL BOMBALI SALDIRI 

Şüphelilerin, farklı tarihlerde meydana gelen silahlı çatışmalarda bir kişinin yaralanması ve bir kişinin öldürülmesi olaylarının yanı sıra rüşvet, iş yerlerine silahlı ve el bombalı saldırılar gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyon sırasında 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda esrar ve metamfetamin ele geçirildi.

“ADALETE TESLİM EDECEĞİZ”

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

"Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" 

Bakmadan Geçme