Bakan Yerlikaya'dan 'düzensiz göçmen' açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 1 ayda jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4.040 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 1 ayda jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4.040 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 ilde düzenlenen bu operasyonların sonucunda 82 organizatörün tutuklandığını, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirterek, "81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 1 ayda jandarma tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda; 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82’si tutuklandı, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor" diye konuştu. 

“SINIR DIŞI İŞLEMLERİ DERHAL BAŞLATILDI”

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araç da ele geçirildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı kaydedildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme