Bakan Yerlikaya duyurdu: 27 ilde 'Kalkan-27'operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kalkan-27' operasyonlarında 27 ilde 84 göçmen kaçakçısı ve bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kalkan-27" operasyonlarında 27 ilde 84 göçmen kaçakçısı ve bin 29 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonunda, çeşitli illerde yürütülen operasyonların detaylarını paylaştı. İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye gibi birçok ilde yapılan bu operasyonlar sonucunda, yakalanan 84 organizatörden 25’i tutuklanırken, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer organizatörler için ise işlemler devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. 
 

Bakmadan Geçme