• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Yerlikaya: Yeşil ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Yerlikaya: Yeşil ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyon kapsamında yapılan açıklamada, Erzincan Kemah kırsalında gerçekleştirilen Kahramanlar-28 Operasyonu sonucunda...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyon kapsamında yapılan açıklamada, Erzincan Kemah kırsalında gerçekleştirilen Kahramanlar-28 Operasyonu sonucunda 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bu teröristlerin İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde yeşil kategoride yer alan Aras Digor kod adlı Yunus Babayiğit ve gri kategoride yer alan H.G. olduğu belirlendi. Yunus Babayiğit’in, Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu’yu 21 Ekim 2021 tarihinde, Piyade Uzman Çavuşlar Mesut Ardıç ve İsmail Yüksel’i ise 10 Haziran 2016 tarihinde şehit ettiği biliniyor.

Ayrıca, Yunus Babayiğit’in 3 güvenlik görevlisini şehit ettiği ve 5 güvenlik görevlisini yaraladığı, ayrıca toplamda 6 eylemin talimatını verdiği tespit edildi. Diğer yandan, H.G. isimli teröristin, 1 vatandaşı şehit ettiği ve 1 güvenlik görevlisini yaraladığı toplamda 6 eyleme karıştığı belirlendi.

Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin önemini vurgulayarak, son teröristin etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğine dikkat çekti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme