'Bakanlık görüşü' tartışması uzadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...

'Bakanlık görüşü' tartışması uzadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in olmayışıyla Meclise Başkan Vekili Mustafa Özuslu, başkanlık makamında yeterli çoğunlukla oturumu yönetti.

Çiğli’deki parsel

Çiğli sınırlarındaki 2 adet parselin ‘özel eğitim alanı’ ve ‘özel sosyal alan’ olarak belirlenmesi önerisi ile ilgili ‘kurum görüşü’ itirazı tartışmalara yol açtı. AK parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Ova kesiminde yapılan plan revizyonundaki CHP ve bizim partimiz arasındaki anlaşmazlık aslında çok derin bir konu değil. Burada 2 konu var. Biri sosyal tesisi alanın özel sosyal tesis alanına çevrilmesi ve bununla ilgili bakanlıktan alınan görüşte. Burada arkadaşlar ilgili bakanlıktan görüş alınması talebinde bulunmuş ancak buradaki temsilcilik de zaten ilgili bakanlığın görüşüdür. Biz bu konuda anlaşamadık. Biz bu konuda ısrarcıyız. Konu değişmeyecekse konu ilgili komisyonlara iade edilirse süreç düzelir ve vatandaşlar gecikmemiş olur. Buraya vatandaş da büyük ihtimalle huzurevi yapacak” dedi.

Eğitim alanı çıkışı

AK Partili Boztepe, “Bir diğer alanda ise eğitim alanı olan bir alanın Sağlık Bakanlığı tarafından özel sağlık alanı olarak ayrılması için ilgili bakanlıktan görüş alınmış ancak burada İzmir Milli Eğitim kurum görüşünün eksikliği söyleniyor. Fakat büyük ihtimalle belgeler Büyükşehir’e ulaşamadı. Bunlar komisyona geri gönderilirse ilgili eksiklikler düzeltilir ve vatandaşlar da mağdur olmamış olur” dedi.

CHP’den ‘kurum görüşü’ beklentisi

Söz alan CHP’li Meclis Üyesi İrfan Önal, “Süregelen anlayışımız ile kurum görüşünü isterken bakanlığına soruyorum. Burada yaşanan iklimlerin bakanlığa görüş istemsiz ve il müdürlüklerinden görüş yeterli mi diye ancak bakanlık plan yapma yetkisi sizde olan yerlerde kurum görüşünü bakanlık verir denildi” dedi.

Bakanlığın tavrı yanlış

Tartışmaya nokta koyan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Elbette ki bir kurumun bütünlüğü diye prensip vardır. Ancak bazı işlemler o idarenin bütünlüğü içinde bir üst makama gider. Bu konuda takdirini kullanan bakanlık yanlış bir düşünce ile illa kendisinin görüşünün sorulmasını istiyor. Ben de bunun yanlış olduğunu söylüyorum” dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme