Bakanlıktan 'evlilik kredisi' için özel site

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek gençlerin 'evlilik kredisi' başvurularını daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla yeni bir internet sitesi kurdu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek gençlerin “evlilik kredisi” başvurularını daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla yeni bir internet sitesi kurdu. 

Projenin pilot uygulaması, deprem bölgesindeki bazı illerde başlatıldıktan sonra, doğurganlık oranının en düşük olduğu üç şehir ve Osmaniye'nin de dahil edilmesiyle genişletildi. Yeni açılan site, ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresinde hizmet vermeye başladı. Site, evlilik kredisi hakkında detaylı bilgiler, görseller, başvuru kılavuzları ve duyurularla donatıldı. Ayrıca, başvuru sürecinin adım adım gösterildiği uygulamalı rehber de mevcut.

EĞİTİM İÇERİKLERİ BÖLÜMÜ

İnternet sitesinin bir diğer önemli özelliği, çiftlerin finansal kaynaklarını etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak eğitim içeriklerine erişim sağlaması. "Eğitim İçerikleri" bölümü altında, Aile Eğitim ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık alanlarında çeşitli eğitim programlarına ulaşmak mümkün.

E-DEVLET PLATFORMUNA TAŞIMIŞTI

Bakanlık, geçtiğimiz yıllarda sosyal yardım başvurularını e-Devlet platformuna taşımıştı. Gelecek dönemde Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamaları da online ortama aktararak hizmetlerini genişletmeyi planlıyor.


 

Bakmadan Geçme