Balçova'da can dostlara yeni umut

Balçova Belediyesi, Dünya Hayvan Hakları Günü'nde önemli bir müjde verdi!

Dünya Hayvan Hakları Günü'nde Balçova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, hayvan dostlarına daha iyi yaşam koşulları sağlamaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yiğit, “Can dostları katletmenin değil, daha iyi koşullarda yaşatmanın derdindeyiz” dedi.

Ortopedik Ameliyatlar Yolda

Balçova'da can dostlara yeni umut

Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki kapsamlı klinik ve geçici bakımevini gezen Yiğit, yakında temin edilecek tıbbi cihazlarla ortopedik ameliyatlara başlanacağını belirtti. Özellikle trafik kazaları sonrası kırık ve benzeri ortopedik sorunları yaşayan hayvanların, Balçova'daki klinikte tedavi edileceğini ifade eden Yiğit, “Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne sevk edilen hayvanların durumu için artık bir süre sonra gerek kalmayacak” dedi.

Küçük Operasyonlarla Başladı

Balçova'da can dostlara yeni umut

Başkan Yiğit, şu an için küçük operasyonların gerçekleştirildiğini, mevcut kısırlaştırma ve çeşitli tedavi süreçlerine ek olarak ortopedik operasyonların da başlatılacağını duyurdu. Bu kapsamda, trafik kazası sonrası tedavi altına alınan bir kedinin bacağında kırık olduğu için implant takıldığını belirtti. Kedinin, 21 günlük gözlem süresinin ardından taburcu edileceği açıklandı.

Kapasiteli Bakım Evi

Balçova'da can dostlara yeni umut

Balçova Belediyesi’nin, 50 köpek ve 100 kedi kapasiteli geçici bakımevi bulunduğunu hatırlatan Yiğit, sosyal medya üzerinden sahiplendirme işlemlerinin de aktif bir şekilde devam ettiğini ifade etti. “Ben tüm hemşerilerimizi can dost sahiplenmeye davet ediyorum. Sahiplenilen can dostun kısırlaştırma işlemi de gerçekleştiriyoruz” diye ekledi.

Balçova Belediyesi, hayvan hakları ve refahı konusundaki bu önemli adımlarla, can dostların yaşam standartlarını artırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme