• Haberler
  • Genel
  • Balçova'da güçlü kadınlar eğitimlerini tamamladı

Balçova'da güçlü kadınlar eğitimlerini tamamladı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Sabancı Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından desteklenen 'Hayat...

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Sabancı Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından desteklenen “Hayat Dolu Buluşmalar” eğitim programının sertifika töreni, Balçova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa katılan kadınlar, aldıkları eğitimlerle iş yaşamına katılım ve toplumsal güçlenme konusunda önemli adımlar attı.

Haber

Törende konuşan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, projenin kadınların toplumsal yerini güçlendirmeye katkıda bulunduğunu vurguladı. Başkan Yiğit, eğitimlerin devam edeceğini belirterek, toplumsal gelişime odaklanacak yeni projelerin yapılacağını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İzmir Koordinatörü Güvenç Küçüktok, UNDP olarak kadınların, gençlerin ve dezavantajlı grupların istihdamına ve eğitimine öncelik verdiklerini söyledi. İzmir’in bu alandaki pilot illerden biri olduğunu belirten Küçüktok, Balçova Belediyesi ile yapılan işbirliğinden memnuniyet duyduklarını aktardı.

AÇEV Eğitmeni Şükran Varol, 7 haftalık ve 14 konulu eğitim programının tamamlandığını belirterek, katılımcı kadınlara teşekkür etti. Varol, eğitime katılım gösteren kadınların, yaşamlarına değer kattıklarını söyledi.

Haber

Eğitim programı, 18-33 yaş arası 11 kadının katılımıyla Teleferik Semt Evi’nde gerçekleşti. Oturumlarda matematik, şiddet türleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimler verildi.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Bakmadan Geçme