BAL'da duran yok!

Bornova Anadolu Lisesi'nin (BAL) koruluğunda tepkiye ve tartışmalara neden olan inşaat üzerindeki karmaşa devam ediyor. Velilerin...

BAL'da duran yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda tepkiye ve tartışmalara neden olan inşaat üzerindeki karmaşa devam ediyor.

Velilerin ‘mülteciler için anaokulu yapıldığı ve ağaçların kesildiği’ iddiaları üzerine, korulukta yapılan inşaata CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ve siyasilerin de katılımıyla tepki yağmıştı. İnşaat için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer “mühürleyeceğiz”, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ise “durdurduk” açıklaması yapmıştı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, inşaatı süren anaokulunun mültecilere yönelik olmadığı açıklaması yapmış, AK Parti Milletvekili Şebnem Bursalı da Büyükşehir ve Bornova Belediyesi’nin projeye onay verdiği belgeyi paylaşmıştı.

Korulukta ağaçların kesildiği iddialarına Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özen açıklık getirdi. Özen açıklamasında ağaçların köklerinden sökülerek başka alana dikilmek üzere nakledildiklerini belirterek “Burada sadece iki önemli ağaç vardı ve bunlar taşındı. Bu konuda eminiz” dedi.

Bu arada Soyer’in “mühürlüyoruz”, İduğ’un ise “durdurduk” dediği inşaatta işçiler çalışmaları sürdürdü. Bahçede kazılan alana temel atıldığı görülürken Okul Aile Birliği Başkanı Özen, temelin hafta sonu atıldığını belirtti.

Haber

Özen, konuya ilişkin Okul Aile Birliği ve Mezunlar Derneği’nin katılımıyla basın açıklaması yapmayı planladıklarını fakat bahçede buna izin verilmemesi nedeniyle ertelediklerini söyledi. Okul bahçesinde polis ekibinin beklediği görüldü.

BAL mezunları, veliler ve bazı öğrencilerin duruma tepki gösterdiğine işaret eden bir veli ise “Burada AB fonu üzerinden destek alınarak inşaat yapılıyor. BAL, her Türk vatandaşının sahip çıkması gereken bir kültür. Deprem sonrasında boşalan onca arazi varken neden BAL’ın bahçesine anaokulu yapılıyor? Bizim isteğimiz bu formatın değişmesi, inşaatın bitince okula tahsis edilmesi, laboratuvar, ek eğitim binası olmasıdır. Bu binanın anaokulu statüsünden çıkarılması önemli” açıklamasında bulundu.

Bu arada inşaatlarda 3 gün içerisinde asılma zorunluluğu bulunan ‘inşaat bilgi tabelası’nın okul bahçesine konulmadı.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme