Balıkçılıkta av yasağı başlıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: 15 Nisan'da başlayan 01 Eylül 2023’te sona erecek uygulamada su ürünleri üretiminde sürdürülebilirlik için yasaklara uyulmasının son derece önemli olduğuna işaret etti. 

Balıkçılıkta av yasağı başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balıkçılıkta av yasağı başlıyor.

Balıkçılıkta av yasağı hakkkında Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin yaptığı açıklamada; 15 Nisan’dan sonra tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçıların balık avlayamayacağını ve bu yasağın balık popülasyonunu ve denizlerimizi korumak için alındığı belirtildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar konuyla ilgili:

“Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekiyor. Yasak avcılık faaliyetlerinin de İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarmaya bildirilmesi önem taşıyor.

Av yasağı süresince balıkçı tezgâhlarında daha çok kültür balıkları olan çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra ithal edilen balıkları ve av sezonunda avlanıp uygun koşullarda saklanan balık türlerini bulmak mümkün olacak.

Av yasağının başlamasıyla birlikte, balıkçılar karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda ve su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla avcılık yapabilecek.

Av yasaklarına uyulması sektör için büyük önem taşıyor. Tezgâhlardaki balık çeşitlerinin ve miktarlarının azalmaması için yoğun baskı altında yapılan avcılıkta yasaklar büyük rol oynuyor.

Balık alırken boy yasağına aykırı olarak avlanmış küçük balık satışına, av yasağı süresince yasak olan türlerin satışına ve balık satış yerlerinde asgari hijyen şartlarına uyulup uyulmadığına dikkat edilerek balık alınmalıdır. Vatandaşların bu yöndeki tavır ve tutumları balıkçılık sektörü için büyük önem arz ediyor.” dedi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme