• Haberler
  • Gündem
  • Balıkesir Milletvekili Çömez'den 'ucuz soya' iddiası

Balıkesir Milletvekili Çömez'den 'ucuz soya' iddiası

yenikiraz.com’dan Turgay Kılıç’ın haberine göre, İthal edilen ürünlerle ilgili Bandırma Limanı'nda açıklama yapan İYİ Parti Balıkesir...

yenikiraz.com’dan Turgay Kılıç’ın haberine göre, İthal edilen ürünlerle ilgili Bandırma Limanı’nda açıklama yapan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, önemli bir iddia ortaya attı. Konuyla ilgili sosyal medyadan video paylaşan Çömez, Brezilya’dan limana genetiği ile oynanmış ucuz 34 bin ton soyanın getirildiğini iddia etti.

Çömez konuşmasında, “Buğday ve Uruguay’dan 28 bin baş ucuangus getirildi. Şimdi de Bandırma Limanı’nda Brezilya’dan yola çıkan Springson model Vale Brasil isimli gemi demirledi. Bu gemide ne var biliyor musunuz? 34 bin ton soya var. Pekâlâ, soyanın özelliği nedir? Yakında raporlarımı da elde edeceğim, sizlerle paylaşacağım. Bu soya genetiği ile oynanmış ucuz soyadır. Türk çiftçisine bunu ürettirmek yerine, Türk milletinin sağlığını bozmak pahasına Brezilyalardan getirilmiş soya. Bir zamanlar eski tarım bakanı, ‘Param var kardeşim alıyorum’ diyordu. İşte bu da devamı olan bir mantıktır. Bu soya bizim yediğimiz etlerin, çiftliklerdeki hayvan yemlerine karıştırmalarında kullanılacak” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN KANSER OLMASINA SEBEP OLACAK”

Milletvekili Çömez, kanser etkisine sahip olan ucuz soyanın yüzde 40 oranında ithal edildiğinin altını çizerek, “Bugün büyükbaş hayvan yeminin içerisindeki rasyo da yüzde 40 oranında işte bu genetiğiyle oynanmış ve milletin sağlığını bozacak ve kanser olmasına sebep olacak, son derece de olumsuz soya ithal ediliyor. Benim çiftim, benim köylüm açlık ve sefalet içerisinde yaşarken; bu kadar bereketli bir coğrafya ekilmezken, benim zavallı köylüm arazisini, toprağını bilmediği büyük şirketlere topraklarını satarken neden bu ülke, ithalat kültürüne, anlayışına teslim edilir?” dedi.

İktidara da seslenen Çömez, “Merak etmeyin artık son döneminizdesiniz. Ve bu dönem de çok uzun gitmeyecek. Çıldırmış vaziyette her şeye zam yapıyorsunuz. Bu millet bunun hesabını sizlere soracak. Bu ülkenin iyi insanları ve yiğit kadroları iktidara geldiğinde, bu ülkeyi yeniden abat edeceğiz, yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme