BAL’ın bahçesindeki inşaatı iyi ki durdurmuşlar!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi (BAL) bahçesinde iş makineleri ve inşaat işçilerinin harekete geçmesinin ardından 'Mülteci çocukları...

BAL’ın bahçesindeki inşaatı iyi ki durdurmuşlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Bornova Anadolu Lisesi (BAL) bahçesinde iş makineleri ve inşaat işçilerinin harekete geçmesinin ardından ‘Mülteci çocukları için kreş yapılacak’ iddiası gündeme geldi. Konu İzmir gündeminden düşmezken, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise bölgede böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etti. İki çınar ağacının kesilmeden yerinden sökülerek taşındığını dile getiren İduğ, “Bölgede tek bir ağaç kesilmemiştir. 2022 yılında yapılan müracaata 5 Aralık’ta ruhsat verdik. Bizler imar alanı içerisinde belediyeye müracaat yapılması halinde ruhsat verildiğinden, hangi kurum müracaat ederse jet hızıyla cevap verdik” dedi.

7 METRELİK KAYMA

İduğ, inşaatın 7 metre kaydığına işaret ederek “7 metrelik bir kayma yaşanması sonrasında yaptığımız tespitte inşaatın durdurulması kararını aldık. Bu inşaatın yeniden bir projeyle devam etmesi de mümkün. Bunun için yeniden müracaat edilecek” dedi. Başkan İduğ, bölgede anaokuluna ihtiyaç duyulmadığını da vurguladı. Başkan’ın durdu dediği, Büyükşehir’in mühürleneceğini söylediği inşaatın çalışmaları devam ediyor.

45 BETON MİKSERİ

Sabah saatlerinde özel bir beton dökme firmasının araçları BAL’ın inşaatının yapıldığı yere giriş yaptı. Beton mikseri şoförlerinden alınan bilgilere göre, 500 metrekarelik alan için yaklaşık 45 beton mikserinin geleceği belirtildi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme