Balkanlardan gelen ‘medya’ dalgası!

Aysun Güler/ Yeni İzmir İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde, Balkan Medya Birliği Toplantısı gerçekleşti....

Balkanlardan gelen ‘medya’ dalgası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aysun Güler/ Yeni İzmir İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde, Balkan Medya Birliği Toplantısı gerçekleşti. Balkan Medya Birliği’nin yol haritasının belirlendiği etkinlik yuvarlak masa toplantısıyla başladı.

Türk Medyası Balkan Buluşmaları kapsamında gerçekleşen toplantıda Kosova Haber Ajansı’ndan Raif Kirkul, Türkiye İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa, Balkan Günlüğü Gazetesi İmtiyaz sahibi Rıfat Sait ve Balkan Medya İnpeks’ten Hamdi Yılmaz toplantıya yürütücülük etti.

İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleşen Balkan Medya Birliği Toplantısı'na aralarında Azerbaycan'ın da bulunduğu 11 Balkan ülkesinden 50 medya mensubu katılım gösterdi. https://t.co/4fzgcRKzSR@iletisim #izmir #iletisimbaskanligi #balkanmedyabirligi pic.twitter.com/76G8lOIYKx

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) December 9, 2023

Dr. Süleyman Basa açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün birlikteliğe imza atalım istiyoruz. Balkanlar başta olmak üzere özellikle Azerbaycan’ı da grubumuza dahil ettik. Türk medya birliğinin de yapılacağı merkez olarak Azerbaycan’ı görüyoruz. Bundan sonraki toplantıyı belki orada yaparız.”

Rıfat Sait de konuya ilişkin, “Balkan Medya Birliği’nin burada temelinin kurulmasını istiyoruz. Medyanın birlik olması gerektiğine inanıyorum. Balkan ülkeleriyle birlikte haber birliği ya da reklam ajansı kurmak istiyoruz” dedi.

Kosova Haber Ajansı’ndan Raif Kirkul ise birliğin oluşmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu tarz girişimler daha önce denendi ancak sonuca varılamadı. İnşallah bu forum, güzel bir başlangıç olur. Birlikten güç doğar; bu birlik de medyadır. Medya sınır tanımaz ve birlik olunca gerçekten güç haline gelir” açıklamalarında bulundu.

Haber

Bakmadan Geçme